Više od 10 miliona Kineza prati prenos iz Beograda! Organizacija Svetskog prvenstva otišla i korak više

13.06.2022

13:01

0

Nažalost u borbi za medalje nema srpskih takmičara

Više od 10 miliona Kineza prati prenos iz Beograda! Organizacija Svetskog prvenstva otišla i korak više
sopas - Copyright Foto: Facebook/SOPAS

Beograd je ove godine domaćin još jednog velikog sportskog takmičenja i to Svetskog prvenstva.

Bazen Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović", od 12. do 15. juna, po drugi put dočekuje najbolje svetske takmičare u ronjenju na dah.

Nakon što je prošle sezone, Srbija postavila standard u organizaciji, sada su otišli i korak više sa brojnim novinama, a interesantno je da učestvuje i rekordan broj sportista, preko 200 takmičara iz više od 30 zemalja, te će biti i oboren rekord po broju učesnika. 

- Imamo brojne novine na našem takmičenju ove godine, pre svega vizuelna grafika, grafika i prenosi. Prošle godine nismo imali nijednu primedbu, niti grešku, ali tako savršeno organizovano prvenstvo je u suštini obaveza da se podsetimo  da nešto i bude malo bolje, ukoliko je to moguće. Upravo se završio drugi dan takmičenja, imamo fenomenalne rezultate. Naš bazen je dobar, imamo već četiri oborena svetska rekorda, rekordan broj učesnika, do sada je sve super - kazala je na početku razgovora za 24sedam direktorka Saveza organizacija podvodnih aktivnosti republike Srbije, Božana Ostojić.

Takođe, objasnila je i zašto u borbi za medalje nema srpskih takmičara.

- Nažalost, u borbi za medalje nemamo naše sportiste, ovo je daleko odmaklo kada je u pitanju rezultat, ali uglavnom naši sportisti imaju odlične rezultate, među deset, tako da je to fenomenalno.

Podrška MIOS-a

Takmičenje je podržano od strane nove kompanije na ovim prostorima - MIOS, koja se bavi pružanjem usluga dugoročnog zakupa za komercijalna vozila, građevinske mašine, poljoprivrednu mehanizaciju, medicinsku i IT opremu i ostala osnovna sredstva, u skladu sa zahtevima i potrebama korisnika usluga.

Nismo se puno trudili da privučemo publiku iz prostog razloga što je ovo vrsta sporta gde je sportistima potreban mir da se koncentrišu i fokusiraju pre nastupa. Za razliku od drugih sportova, ovde aplauz dekoncentriše. Ali imamo fenomenalna prenost. Najveći kineski sportski kanal kaže da preko 10 miliona Kineza prati direktno naš događaj. Olimpijski kanal koji je isto zastupljen kanal na svetu iam direktan prenos. Sa svih strana stižu čestitke. Em smo lepo sredili bazen, da se lepo vidi na snimku, a sa druge strane imamo stvarno profesionalnu ekipu koja nam radi prenos - zaključila je Ostojić.

Na ovom Svetskom šampionatu ronioci se takmiče u sedam disciplina: Dinamika sa mono i dva peraja, dinamika bez peraja, statično ronjenje na dah, brzinsko ronjenje 2x50 metara, kao i u trkama na 8x50 i 16x50 metara. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike