Bura posle skandalozne utakmice: Treba da štitite decu, a ne da likujete, neprihvatljivo moralno, etički i vaspitno!

03.05.2022

17:47

0

Mnogo bure je izazvala sumnjiva utakmica rukometašice, nižu se reakcije

Bura posle skandalozne utakmice: Treba da štitite decu, a ne da likujete, neprihvatljivo moralno, etički i vaspitno!
rukometasice 2 - Copyright Printscreen/YouTube/ Rukometni savez Vojvodine

Proteklog vikenda odigrano je 20. kolo Prve lige Vojvodine, u kome je Temerin na svom terenu pobedio Ravangrad sa 85:16! Dakle, OSAMDESETPET prema šesnaest.

To je izazvalo veliku buru u javnosti. O čemu se radi? Ne može se bez dokaza optuživati neko za krivično delo, ali je činjenica da se Temerin i Ruma bore za promociju u viši rang takmičenja i da jure gol-razliku.

Pre ovog kola, Ruma je imala +58, a posle ovog samo +16 golova.

Jasno, tim povodom se oglasio i RK Ruma. Saopštenje prenosimo u celosti:

- Saopštenje RK Ruma povodom nemilih događaja

Naime, 30. 4. 2022. godine, u Temerinu je odigrana utakmica između ŽRK Temerin iz Temerina i ŽRK Ravangrad iz Sombora. Utakmica je presedan po mnogo čemu. Prvo što je završena rezultatom 86:15 (43:5), što baca veliku i opravdanu sumnju na regularnost iste.

Drugo, trener Ravangrada došao je sa samo 7 igračica, iako ih ima registrovanih 18. Na čudan način igrale su same protiv sebe i pomagale domaćinu da ih što više ponizi. Izvodile su brze napade, ne sprečavajući kontre, gubeći olako lopte, ne igravši duge napade trudile su se da loptu što pre izvade iz svoje mreže i izvedu ka centru, gde su je i naravno gubile (što se i vidi na snimku). Dovoljno o njima!

"Struka" Temerina prihvata takvu igru i užurbano i iz petnih žila trudi se da postigne što više golova i na taj način ponizi "sportskog rivala".

Znači da je u Temerinu odigrana utakmica koja uopšte ni etički, ni vaspitno, a ni moralno prihvatljivo kako za sve sportske radnike, tako i za sportiste i roditelje čija deca učestvuju u ovoj blamaži, koja će dugo godina biti ljaga oba kluba.

Žrtve su igračice oba kluba koje na ovakav način postaju rukometni "invalidi" (zahvaljujući trenerima), te verovatno mnoge od njih neće više igrati rukomet.

Etički, bilo bi ispravno da ste uradili upravo ono što je dan posle uradila ekipa Rume, gostujući u Mokrinu. A to je, kada uvidite da neko neće da igra, ili ne zna da igra, ili ne može da igra, onda uvedete drugu postavu, tj. svoj mlađi kadar i privedete utakmicu dostojanstveno do kraja.

Ruma nije htela da ponižava ekipu iz Mokrina, jer ovome nema kraja, ovo postaje "cirkus" od lige i verovatno neki žele da se upišu u Ginisa.

RK Ruma ne želi da učestvuje u ovom "cirkusu", a oni koji žele, neka u višem rangu igraju presing bez otpora protivnika. Da zlo bude veće, Vi ste, poštovani Risoviću, koordinator selekcija devojčica RSV, PA JE TREBALO DA ZAŠTITITE DEVOJČICE, A NE DA LIKUJETE ZBOG TOGA!

Ruma nije takvog mentaliteta, i mi ćemo poštovati i nećemo ponižavati sportskog rivala bez obzira na veliki ulog. Moram da se osvrnem i na Vaš komentar u današnjem saopštenju, da sam ja na poluvremenu ulazio na teren i razgovarao sa trenerima i igračicama, što uopšte nije tačno, jer ja u Mokrinu nisam ni bio.

Poštovani Risoviću, tačno je da sam ja koordinirao telefonom između mog stručnog štaba i rekao im da mi kao klub ne želimo da igramo vaše igre, a o tome sam na poluvremenu obavestio predsednicu Takmičarske komisije RSV, Tanju Medved. Toliko istine radi.

Apelujemo na RSV da stane na put bahatosti i zloupotrebi pojedinaca, a apelujemo i na roditelje da ne dozvole da se neko iživljava nad njihovom decom.

Poštovani rukometni radnici, pozdravljam Vas u ime RK Ruma, našim pozdravom:

– JEDNA ZA SVE! –

Predsednik RK Ruma, Dušan Dragišić s.r. – navodi se u saopštenju.

Na potezu su nadležni organi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike