Sledeći rival šampiona sveta čovek koji je Srbe slao u carstvo snova

02.11.2020

14:26

0

Autor: D. B.

Tajson Fjuri obelodanio ime izazivača

Sledeći rival šampiona sveta čovek koji je Srbe slao u carstvo snova
Copyright Profimedia

Svetski prvak u boksu Tajson Fjuri odabrao je rivala za svoj sledeći meč.

Šampion sveta u teškoj kategoriji obelodanio je da će se 5. decembra u Londonu boriti protiv Agita Kabajela.

Borba sa nemačkim bokserom koji u prvi plan često ističe svoje kurdsko poreklo, održaće se u „Rojal Albert holu“ gde se boks mečevi nisu održavali gotovo dve godine.

Kabajel je rođen u Leverkuzenu pre 28 godina i do sada je imao 20 borbi i svaku je rešio trijumfom. Od toga čak 13 puta je nokautirao rivale. Među onima koji su osetili kvalitet ovog boksera bili su i borci iz Srbije Miljan Rovčanin i Ivan Ćirković, a obojicu ih je savladao tehničkim nokautima.

Agit je više od tri godine bio šampion Evrope u teškoj kategoriji, a titulu je odlučio da preda 2019. Poslednji meč na kome je osvojio i titulu u kontinetalnu titulu u VBA verziji bio mu je protiv Grka Eveniosa Lazaridisa.

Pročitajte još: Fjuri otkačio Amerikanca i sprema se za pravi spektakl

Do borbe između Fjurija i Kabajela dolazi zbog toga što je planirani meč Britanca sa Deontejom Vajlderom pomeren za 2021. godinu. Fjuri je drugi put u karijeri postao šampion sveta pobedom nad Vajlderom prošlog februara.

Mnogi veruju da je ova borba samo uvod u veliki obračun dva najbolja teškaša Velike Britanije u meču u kome bi boks konačno dobio šampiona sveta u sve četiri najprestižnije organizacije. Već mesecima se spekuliše da će do meča između Fjurija i Entonija Džošue doći tokom 2021. godine. Džošua, aktuelni šampion sveta u WBA, IBF i WBO federaciji, ima zakazni okršaj sa Kubrtom Pulevim 12. decembra, a ukoliko i on i Fjuri pobede biće oktklonjene sve prepreke da počnu pregovori za ovu veliku borbu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike