Partizan osvojio kup! Čekalo se više od 3 decenije (FOTO)

06.03.2022

17:53

0

Autor: 24sedam

Crno-beli izgubili samo jedan set

Partizan osvojio kup! Čekalo se više od 3 decenije (FOTO)
part-ml.radnik-33 - Copyright MN Press

Odbojkaši Partizana osvojili su Kup Srbije, pošto su u finalu u Lajkovcu pobedili ekipu Mladog radnika 3:1 (25:17, 23:25, 25:15, 25:22). Meč je trajao 101 minut.

Crno-beli su trofej u Kupu osvojili posle 32 godine čekanja, ukupno osmi put u istoriji. Poslednji put su se radovali 1990. godine.

- Početak meča bio je u znaku Partizana, pošto je tim Bojana Janića sjajnom blok igrom i odličnim napadima stigao do prednosti. Do kraja seta je tim iz Beograda povećavao stečeno vođstvo i sa 25:17 je poveo sa 1:0.

Nakon izjednačenog starta drugog seta, Mladi radnik je preuzeo incijativu i u nastavku seta je održavao maldu razliku. Uspeo je Partizan pred završnicu ovog seta da stigne do izjednačenja, ali na kratko, pošto su Požarevljani na kraju uspeli da poravnaju ukupan rezultat sa 25:23 došao da poravnanja ukupnog rezultata.

Treći set bio je sušta suprotnost u odnosu na prethodni. Ekipa koju sa klupe predvodi Bojan Janić je od početka do kraja bila dominantnija i ubedljivo je gradila prednost. Na kraju je Partizan još jedno poveo u ovom finalu - 25:15.

Iako je Mladi radnik bio bolji rival u čitavom toku četvrtog seta, Partizan je u završnici najpre stigao do izjednačenja, nakon čega je preokrenuo rezultat. U veoma izbudljivoj završnici, Beograđani su uspeli da sačuvaju minimalnu prednost i  sa 25:22 su stigli do pobede od 3:1 - navedeno je na sajtu Odbojkaškog saveza Srbije.

Ujedno, šef stručnog štaba Bojan Janić, nekadašnji reprezentativac osvojio je prvi trofej u trenerskoj karijeri.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike