Srpsko čudo u sred Rusije! Vojvodina napravila pravu senzaciju, ovako nešto se ne pamti!

25.01.2022

18:16

0

Novosađani pregazili rusku silu, to baš niko nije očekivao!

Srpsko čudo u sred Rusije! Vojvodina napravila pravu senzaciju, ovako nešto se ne pamti!
183038_1C5B9E0A-00E4-4FF8-B3B3-DACFEAEC1ED0 - Copyright Promo/CEV

Odbojkaši Vojvodine napravili su jedno od najvećih iznenađenja u svetu odbojke! Desetkovani Novosađani su u sred Sankt Peterburga pobedili Zenit u tri seta i tako došli do prvog trijumfa u Ligi šampiona ove sezone!

Zenit – Vojvodina 0:3 (15:25, 21:25, 21:25).

Zenit je jedan od najjačih timova u Ligi šampiona, vicešampion je Rusije, dok je tim Slobodana Boškana u Rusiju doputovao sa samo 10 igrača! Za one koji vole kladionice, reći ćemo samo da je kvota na domaći tim bila 1.01, dakle blizu toga da čak i bude zabranjeno klađenje.

Ipak, tih 10 igrača su bili voljni da pobede i u Sibir areni se revanširaju za poraz u Novom Sadu. I to su i uradili!

U duelu, u koji su obe ekipe ušle nekompletne zbog bolesti i povreda, Vojvodina se mnogo bolje snašla na početku, iako je imala više problema sa odsutnima. Zenit je poveo 3:2, ali je posle toga sve otišlo na stranu srpskog šampiona.

Rizik na servisu, dobar blok, ali i dobra igra u svim ostalim elementima, doveli su Vojvodinu u jednom trenutku do čak 11 poena prednosti, tako da su mnogo lakše nego što je očekivano osvojili prvi set.

Posle toga je domaćin krenuo u opštu ofanzivu, ali gosti se nisu dali.

Posle vođstva Vojvodine 16:12, Zenit je dobrim servisom stigao do izjednačenja, a onda i do vođstva. Međutim, u tim momentima crveno-beli su pokazali hrabrost i upornost. Poveli su opet gosti, napravili tri poena razlike, sačuvali koncentraciju i stavili tačku na ovaj period meča za neverovatnih 2:0.

Nije bilo lako ni u trećem setu, ali najvažnije bilo je to što je Vojvodina imala deset igrača rešenih da pobede. Igralo se poen za poen, čak je domaćin i vodio, ali su Novosađani izjednačili u finišu, a na servis Nemanje Čubrila napravila razliku dovoljnu da na kraju slavi.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike