Spala knjiga na dva slova: Srbiju na ZOI u Pekingu predstavljaju samo Nevena Ignjatović i Marko Vukićević

20.01.2022

12:07

0

Autor: 24sedam

Pre osam godina imali smo osam takmičara, pre četiri godine četiri takmičara, a sada nas zastupa skijaški dvojac

Spala knjiga na dva slova: Srbiju na ZOI u Pekingu predstavljaju samo Nevena Ignjatović i Marko Vukićević
20140218jgIgnjatov - Copyright MN Press

Zimske Olimpijske igre u Pekingu od 4. do 20. februara neće biti preterano zanimljive za one koji su isključivo navijači srpskih sportova.

Za razliku od Južne Koreje kada je Srbiju predstavljalo četvoro sportista, a posebno od Rusije gde smo imali delegaciju od osam takmičara, reprezentacija Srbije će sada biti više nego skromna, pošto će boje naše zemlje u Kini braniti samo dvoje skijaša - Nevena Ignjatović i Marko Vukićević.

Šef Misije Olimpijskog komiteta Srbije za ZOI u Pekingu Nataša Janković rekla je da se pripreme za nastup naše delegacije na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama privode kraju, kao i da se kroz svakodnevnu komunikaciju sa Organizacionim komitetom Igara nastoji da naši sportisti sigurno i bezbedno nastupe u Pekingu.

- Do početka Zimskih olimpijskih igara u Pekingu ostalo je još nešto više od dve nedelje. Sve pripreme su praktično završene i sada nam predstoji da u saradnji sa nadležnim zdravstvenim institucijama sprovedemo finalna testiranja sportista na Covid 19, kako bismo nesmetano mogli već za nedelju dana da krenemo u Kinu. Naši sportisti putuju u Peking 27. januara, nakon čega ulaze u zatvoreni sistem Olimpijskih igara u okviru kojeg će funkcionisati po sličnim pravilima kao i na Letnjim olimpijskim igrama u Tokiju, a sve u cilju zaštite od virusa Covid 19. Oni će imati dovoljno vremena za aklimatizaciju na veliku razliku u vremenskoj zoni i spremno će dočekati svoja prva takmičenja u Pekingu.

oks.org.rs
 

Prvi će na sneg u Pekingu izaći Vukićević u disciplini spust, koja će se održati drugog dana takmičenja (6. februar), rano ujutru u 4 sata po srpskom vremenu, a Marko će svoj nastup na Igrama završiti dva dana kasnije u superveleslalomu koji, takođe, počinje u 4 sati ujutro.

Ignjatovićeva će svoj prvi nastup imati 11. februara u superveleslalomu (04.00), a nakon toga Nevena će na sneg ponovo izaći 15. februara, kada će nastupiti u spustu (4.00).

Konačno, svoj nastup će završiti 17. februara u alpskoj kombinaciji u okviru koje će nastupiti najpre u spustu u 3.30 sati, a potom i u slalomu u 7 sati po našem vremenu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike