Teži posao za Orlove: Hrvati ubedljivi protiv Ukrajinaca, samo pobeda protiv Francuza nas vodi u drugu rundu

17.01.2022

18:31

0

Komšije se pobrinule za burno veče Srbije

Teži posao za Orlove: Hrvati ubedljivi protiv Ukrajinaca, samo pobeda protiv Francuza nas vodi u drugu rundu
profimedia-0652842956 - Copyright Profimedia/Aleksandar Djorovic/Panoramic/Bestimage

Rukometaši Hrvatske bili su i više nego ubedljivi u susretu sa Ukrajinom, u poslednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva, te su slaviji rezultatom 38:25 (18:13).

Ovaj rezultat, odnosno razlika nimalo ne odgovara našoj reprezentaciji koja u duelu sa Francuskom, od 20.30, mora da računa samo na pobedu.

Hrvatska je očekivano u susretu koji je bio biti ili ne biti, krenula motivisano. Ukrajinci su parirali do 6:6, bili u igri i tokom celog prvog poluvremena, ali već u finišu istog je bilo jasno da će Hrvatska slaviti.

 

 

Nakon pauze, komšije su dodale gas, te rivalu ostavili malo prostora da se nadaju boljem ishodu. Samo je bilo pitanje razlike kojom će slaviti, a jurili su više od osam golova razlike, kako bi ostali u igri za plasman u drugu rundu. Na kraju su upisali pobedu sa 38:25, i više nego dovoljno da mirno gledaju susret orlova i trikolora.

Ivan Martinović i pivotmen Marin Šipić sa po sedam golova su bili najefikasniji, dok se Marin Jelinić šest puta upisao u listu strelaca. Tin Lučin je postigao pet golova u pobedničkom timu, koliko je kod Ukrajinaca postigao Dmitro Artamenko, a najbolji igrač ove selekcije Dmitro Horiha četiri. Mate Šunjić je imao šest uspešnih intervencija, dok je na suprotnoj strani skroman sa pet odbrane bio Anton Terekov.

 

Bonus video:


Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike