Skandal na pomolu: Nameštene utakmice Lige šampiona, čak 19 sumnjivih situacija!

03.01.2022

22:15

0

Jedan od susreta je u ženskoj konkurenciji

Skandal na pomolu: Nameštene utakmice Lige šampiona, čak 19 sumnjivih situacija!
profimedia-0630632241 - Copyright Profimedia

Na pomolu je veliki skandal u evropskom rukometu.

Kako prenosi specijalizovani portal "Handbollskanalen", postoje sumnje da je jedna utakmica Lige šampiona za muškarce nameštena, a pored tog meča, na kojem su uočene sumnjive promene kvote, postoje nagoveštaji da je još nekoliko utakmica najboljih evropskih klubova namešteno.

Sporna utakmica odigrana je tekuće sezone, tačnije u jesen 2021. godine, ali nije precizirano o kojoj utakmici se tačno radi.

Sumnje su izazvale promene kvota, odnosno, kvota na pobedu domaćeg tima je za samo dvadesetak minuta drastično pala, iako nisu stigle informacije da će gosti izvesti rezervni tim ili da imaju probleme sa povredama.

Takođe, u poslednjim trenucima pred meč pomerala se granica za "hendikep", te je sa 2,5 podignuta na čak 5,5 golova. Drugim rečima, to znači da tim A morao da pobedi sa šest golova razlike kako bi njihov trijumf bio "čist" i na kladionici, a to se i dogodilo.

Kako navode izvori tog sajta, u drugom delu meča primećeno je čak 19 sumnjivih situacija.

Gosti su navodno nizali greške, a kao sumnjivi detalji, navode se neprecizna dodavanja u fazi napada, loše trčanje u odbranu pojedinih igrača, pa čak i tajm-aut koji je gostujući tim tražio dok je stizao prednost protivnika.

Pored ove utakmice, za koju tvrde da postoje čvrsti dokazi da je nameštena, pretpostavlja se da su još barem dva meča u nekim drugim takmičenjima nameštena, a jedna od tih utakmica je u ženskoj konkurenciji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike