Odlazi italijanska plivačka diva: Prelepa Federika Pelegrini silazi sa scene posle pet učešča na OI

28.07.2021

07:33

0

Najbolja plivačica Italije završila karijeru

Odlazi italijanska plivačka diva: Prelepa Federika Pelegrini silazi sa scene posle pet učešča na OI
Copyright Federika Pelegrini/Profimedia

Plivačka diva Italije Federika Pelegrini zauzela je sedmo mesto u finalu na 200 metara slobodnim stilom i rekla je zbogom aktivnom bavljenju sportom.

Pelegrini, koja će za nedelju dana proslaviti svoj 33. rođendan, odlučila je da stavi tačku na 17 godina dugu i trofejnu karijeru profesionalne plivačice.

– Bilo je to neverovatno putovanje. Prelepo i teško. Ponosna sam na sebe, na to kako sam odrastala i na ženu kakva sam postala!! Borila sam se uvek do poslednjeg centimetra!!! Srećna sam danas, zaista srećna!! Bilo je to poslednjih 200 metara koje sam želela, u drugom olimpijskom finalu!! Ceo život sam posvetila ovom sportu i dala sam mu sve, pa čak i više!! Hvala svim ljudima koji su me godinama podržavali i navijali za mene. Hvala mojoj porodici (oni su moje srce koje kuca). Hvala mojim saradnicima, koji se nikada nisu predavali zajedno sa mnom – napisala je Pelegrini na Instagramu.

Ona je startovala još 2004. godine na OI u Atini kada je napravila senzaciju osvojivši kao 16-godišnjakinja srebro na 200 metara slobodnim stilom.

Na sledećim Igrama u Pekingu trijumfovala je u istoj disciplini, a osvajala je i kasnije brojna odličja na svetskim i evropskim šampionatima.

Sa scene odlazi posle petih OI, najverovatnije zajedno sa legendarnom Keti Ledecki koja je u ovoj trci bila peta.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike