Novače, spremi se: U polufinalu Beograda gledamo reprizu polufinala Melburna?

17.04.2021

13:04 >> 13:08

0

Autor: D. B.

Održan žreb za Serbia open

Novače, spremi se: U polufinalu Beograda gledamo reprizu polufinala Melburna?
Copyright Novak Đoković, Profimedia

Kako znamo da se približava početak nekog teniskog turnira, pa obično izađe žreb posle koga saznamo kakav je čiji put do trofeja.

Takav je slučaj i sa “Serbia openom”, turnirom iz kategorije ATP 250, koji u ponedeljak startuje u Beogradu.

Prvi nosilac na turniru, svetski teniser broj jedan, Novak Đoković je slobodan u prvom kolu, a onda će odmeriti snagu sa boljim iz duela tenisera iz Koreje Sonovo Kvona i kvalifikanta.

U Novakovom delu žreba nalaze se i Laslo Đere (u prvom kolu igrače proti Argentinca Huana Ignjasija Londera), pa Miomir Kecmanović koji će na startu odmeriti snagu sa kvalkifikantom, rival iz polufinala Australijan opena Aslan Karacev, pa Sebastijan Korda i Aljež Bedene koji će u međusobnom duelu rešiti pitanje ko će na Rusa. Konačno, tu su i Australijanac Popirin, pa Mađar Fučovič.

Profimedia

Drugi deo kostura je onaj u kome je i drugi nosilac na turniru, deseti igrač sveta Mateo Beretini. Italijan će biti slobodan u prvom kolu, dok ga u drugom očekuje meč protiv pobednika dobitnika vajld karte Viktora Troickog i čoveka koji je jednom napravio senzaciju i eliminisao Đokovića u četvrtfinalu Ronal garosa 2018. godine Marka Čekinata.

Pročitajte još

Nikola Milojević će u prvom kolu igrati protiv Argentinca Korije, a Filip Krajinović, peti nosilac na turniru, će odmeriti snagu sa Stefanom Travaljom. Četvrti nosilac u Beogradu, Dušan Lajović je slobodan u prvom kolu, a onda će se suočiti sa boljim iz meča Argentinca Delbonisa i Litvanca Berankisa.

Danilo Petrović, kome je dodeljena vajld karta igraće protiv Australijanca Džona Milmana, sedmog favorita turnira u Beogradh. Ovaj par će u drugom kolu igrati protiv pobednika meča između Pabla Kuevasa i Emila Rusuvuorija.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike