Nova Partizanova "petarda": Konačno i Bajebek došao do superligaškog prvenca

15.03.2021

19:08 >> 20:34

0

Crnobeli savladali Zlatibor sa 5:1, a Francuz postigao svoj prvi pogodak otkako je član Partizana

Nova Partizanova "petarda": Konačno i Bajebek došao do superligaškog prvenca
Copyright MN PRESS

Fudbaleri Partizana ostvarili su očekivanu pobedu protiv Zlatibora u Humskoj rezultatom 5:1 (3:0). Golove na utakmici postigli su Jović u 21, Asano u 34, Natho u 44. iz penala, Bajbek u 74. i Urošević u 83. minutu za crno-bele, a Sević u 52. minutu za goste iz Čajetine.

Partizan igra lepo. Ta fudbalska lepota stvorena je iz raznovrsnosti rešenja kojom napada protivnika, od brzine igre i načina branjenja gola. Stanojević je uprkos brojnim ograničenjima uspeo da podesi tim tako da on već neko vreme deluje kao prava mašina, pa je ekipi Zlatibora i pored velike želje bilo teško da im ravnopravno suprotstavi.

Ponovo su crno-beli otključali bravu protivničkog “katanaća” uspomoć prekida. Igrao se 21. minut kada je Jojić izveo slobodan udarac, sa leve strane u visini kaznenog prostora. Gađao je drugu stativu, odakle je Svetozar Marković u padu vratio loptu na drugu stranu gola do Jovića kome nije bilo teško da sa par metara pogodi mrežu za 1:0.

Ređale su se akcije crno-belih i posle vođstva. Ritam je diktirao Jojić, pratili su ga prvi formacijski nešto malo ispred njega Natho, kao i krila Asano i Jović, koje su stalnim ubacivanjem duplirali bekovi Živković i Urošević, tako da nije bilo predaha za odbranu Zlatibora.

Drugi pogodak izrežirali su asistent Natho, Holender koji je propustio pas do Asana, iz čega se izrodio zicer za Japanca. Na 3:0 postavio je Natho, osmim pogotkom iz penala pre kojeg je mladi Jović primorao sudiju da pokaže na belu tačku zbog Stamenkovićevog igranja rukom.

U drugom delu meča crno-beli su oborili tempo i pritisak na odbranu Zlatibora. U igru su ušli Suma, Bajebek i Lutovac umesto Asana, Holendera i Natho, što nije promenilo opredeljenje, ali jeste stil igre. Gosti su preko Sevića iz slobodnjaka koji niko nije dodirnuo smanjili na 3:1, a onda se dogodio i toliko dugo čekani trenutak u kome se tim raduje golu Bajebeka. Najlepši gol na utakmici bio je delo Uroševića u 83. minutu. Levi bek je iskoristio asistenciju Sume da snažno i precizno šutira, a lopta je pre prolaska gol linije pogodila obe stative.

Pročitajte još

PARTIZAN – ZLATIBOR 5:1 (3:0)

Stadion Partizana. Sudija: Milan Mitić. Strelci: Jović 21, Asano 34, Natho 44 pen, Bajbek 74, Urošević 83 – Sević 52. Žuti karton: Stamenković

PARTIZAN: Stojković – Živković, S. Marković, Vujačić, Urošević – Šćekić (od 75. Pavlović), Jojić (od 66. Zdjelar) – Asano (od 46. Lutovac), Natho (od 46. Suma), Jović – Holender (od 46. Bajbek). Trener: Aleksandar Stanojević.

ZLATIBOR: Čupić – Mijailović, Stamenković, Lambulić, Momčilović (od 70. Nikolić) – Dašić (od 60. Vlahović), Krstić – Eliomar (od 60. Plavšić), Živanović, Sević – Bogićević (od 60. Vuković). Trener: Ljubomir Ristovski.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike