Niko ovo nije očekivao: Sprema se veliki sportski „bum“ u ovoj zemlji

17.10.2020

12:25

0

Autor: N. St.

Inovacije, plan i vizija su pripremljeni

Niko ovo nije očekivao: Sprema se veliki sportski „bum“ u ovoj zemlji
Copyright Novi Zeland/Ilustracija/Profimedia

Veliki gradovi i velike države su sinonim za uspehe u raznim sferama. Jedna od njih je naravno sport. Jedan od tih koji se razvija neverovatnom brzinom je esport.

Sve više zemalja pokušava da napravi pravu strategiju za razvoj u ovome. Jedna od onih koja je do sada „kaskala“ za mnogima je Novi Zeland. Sada su odlučili da to promene.

Esport organizacija „Dajr Volvs“ („Dire Wolwes“ ) je odlučila da pripremi veće svote novca i da uloži u razvoj toga. Planiraju da naprave nove objekte na najvećem stadionu na Novom Zelandu – „Eden parku“ koji se nalazi u Oklendu. O kakvom stadionu se radi govori podatak da može da primi 60.000 navijača.

O svim tim planovima je vlasnik „Dajr Volvsa“ Džejson Spiler pričao za „Esportsinsider“.

– Želeo sam da pokažem Novozelanđanima da postoji put do internacionalnog uspeha u esportu. Želimo da naša kompanija postavi kamen temeljac u tome. Zbog svega toga želimo da napravimo esport centar visokih performansi i da razvijamo naše talente, to je deo moje vizije. Rekao bih da neće biti previše teško, jer su ljudi sa Novog Zelanda poznati kao gejmeri i siguran sam da možemo da napravimo korake u pravom smeru. Biće ovo zanimljivo putovanje – rekao je Spiler i dodao da bi dosta stvari trebalo da bude rešeno u narednih šest meseci.

Ako sve bude teklo po planu, u narednom periodu bi još jedna zemlja mogla da postane bitan faktor u ovom sportu…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike