Ni povreda mu ništa ne može, Novak jubilarnom grend slem pobedom stigao do četvrtfinala AO

14.02.2021

13:52 >> 14:48

0

Autor: Adam Štulić

Najbolji teniser sveta savladao Kanađanina Miloša Raonića

Ni povreda mu ništa ne može, Novak jubilarnom grend slem pobedom stigao do četvrtfinala AO
Copyright Profimedia

Prvi reket planete Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Australijan opena, pošto je u poslednjem meču dana u Melburn parku bio bolji od Kanađanina Miloša Raonića 7:6, 4:6, 6:1, 6:4.

Veliki znak pitanja stajao je pred odigravanje ovog duela, zbog povrede koju je Novak zadobio tokom prethodnog meča sa Tejlorom Fricom, a kako je srpski as i priznao odmah posle duela sa Raonićem, da se nije radilo o Otvorenom prvenstvu Australije verovatno ne bi ni izlazio na teren.

Iako je na duel sa Raonićem izašao pod dejstvom jakih tableta protiv bolova, s vremena na vreme je bilo primetno da Đoković ima određenih problema sa fizičkom spremom, ali se najbolji teniser sveta izdigao iznad svih problema, odigrao, s obzirom na sve, veoma dobar meč i zakazao duel sa Sašom Zverevim u četvrtfinalu prvog grend slema sezone.

Raonić ni u 12. međusobnom duelu nije uspeo ozbiljnije da ugrozi Novaka, koji je posle velike borbe u prva dva seta, naredna dva rešio relativno rutinski, ostvarivši na taj način jubilarnu 300. pobedu na grend slem turnirima.

Uvodni set trajao je skoro sat vremena, a pošto je u sedmom i devetom gemu propustio priliku da rivalu oduzme servis, Srbin je u taj brejku sigurno došao do početnog vođstva.

Početak drugog seta bio je obećavajući, s obzirom da je srpski as već u drugom gemu stigao do brejk lopte. Nije je iskoristio, da bi u narednom prvi put na meču morao da brani servis. Tada je Novak uspeo, ali nije u petom gemu, kada je Raonić napravio brejk i ključni korak ka osvajanju tek četvrtog seta na mečevima protiv Novaka Đokovića, kojeg saznanje da će morati da ostane na terenu malo duže vremena nije nimalo izbacilo iz fokusa.

Pročitajte još

Koliko je Đoković bio samouveren i smiren najbolje je pokazao treći set, koji je Novak rešio u svoju korist za manje od pola sata igre, osvojivši pet uzastopnih gemova, kojima je došao nadomak plasmana među najboljih osam tenisera na Australijan openu.

Raonić u odlučujućem setu, iako je pružao sjajan otpor, nijednog trenutka nije uspevao ozbiljnije da ugrozi osmostrukog osvajača Otvorenog prvenstva Australije, koji nije posustao ni kada je u trećem gemu propustio dve vezane prilike za brejk. Strpljivo je Novak čekao svoju priliku i dočekao je u najboljem mogućem trenutku, u devetom gemu, kada je iskoristio poslednju, od tri vezane prilike da oduzme servis rivalu i potom rutinski privede meč kraju, posle dva sata i 56 minuta borbe.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike