Nezvanično: Beograd domaćin SP u rvanju 2022. godine

14.02.2021

21:54 >> 13:24

0

Rusija zbog kazne dobijene od Sportskog suda u Lozani primorana da preda svoje domaćinstvo

Nezvanično: Beograd domaćin SP u rvanju 2022. godine
Copyright MN Press

Svetska rvačka federacija objavila je izmenu domaćinstva za Svetsko prvenstvo 2022. godine. Umesto Rusije i održavanja turnira najboljih rvača sveta u gradu Krasnojarsku, takmičenje će biti održano 2022. godine u Beogradu. Ovakva odluka doneta je zbog presude Sportskog arbitražnog suda u vezi sa pravom Rusije da bude domaćin međunarodnih takmičenja.

U decembru 2020. godine sud u Lozani je doneo odluku o sporu između Svetske antidoping agencije (VADA) i Ruske antidoping agencije (RUSADA). S ud je ublažio sankcije VADA-e protiv ruskih sportista, efektivno smanjivši kaznu za polovinu u poređenju sa prvobitnom.

Tako sportisti iz Rusije neće moći da se takmiče na velikim međunarodnim takmičenjima pod zastavom zemlje do 16. decembra 2022. godine, ali ni Rusija neće moći u tom periodu da organizuje velika takmičenja na svojoj teritoriji.

Pročitajte još

Beograd je prema ranijem planu trebalo da ugosti najbolje rvače na SP 2023. godine, koji bi ujedno bio kvalifikacioni turnir za OI u Parizu 2024. godine, ali će taj turnir biti poveren Rusiji, budući da će joj te godine biti dozvoljeno domaćinstvo prema odluci suda u Lozani.

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike