Nemci pred nosom Hrvata uzeli levog beka rođenog u Zagrebu: Tajna operacija Joakima Leva

08.05.2021

15:15 >> 10:56

0

Kako je Borna Sosa postao igrač budućnosti reprezentacije Nemačke

Nemci pred nosom Hrvata uzeli levog beka rođenog u Zagrebu: Tajna operacija Joakima Leva
Copyright Profimedia

Kakav amaterizam hrvatskog selektora Zlatka Dalića i Fudbalskog saveza Hrvatske! Mladi 23-godišnji Borna Sosa, igrač potekao iz čuvene škole zagrebačkog Dinama zaigraće za reprezentaciju Nemačke, pošto ne postoji nijedna prepreka da se stavi na raspolaganje selektoru Joakimu Levu.

Sosa je dugo godina bio na širim spiskovima Hrvatske, ali za sve to vreme nije dobio priliku da debituje za “kockaste”. Ovu činjenicu iskoristili Nemci. Prvo su ga dobro skautirali dok je igrao za svoj Štugart u koji je stigao 2018. godine za 6.000.000 evra, da bi onda prešli na realizaciju plana. Igrač je dao pristanak, onda je u tajnosti završena procedura sticanja državljanstva.

– Papirologija je rešena. Sosa će sledeće nedelje dobiti nemački pasoš. Pomoglo je i to što je njegova majka rođena i odrasla u Berlinu zahvaljujući činjenici da se Bornin deda preselio u nemački glavni grad da bi vodio građevinsku kompaniju – javlja Skaj sport.

Pročitajte još

Sosa je prošao sve selekcije Hrvatske od U14 do U21. Bio je širem spisku 32 igrača koji je Zlatko Dalić objavio pred Svetsko prvenstvo 2018. godine, ali nije debitovao iako Nemci ističu njegove igre u ovoj sezoni u kojoj je zabeležio deset asistencija na 23 utakmice. Igra na poziciji levog beka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike