Napad na tvrdo jezgro propale Supelige: UEFA pokrenula postupak protiv Real Madrida, Barselone i Juventusa

12.05.2021

12:45

0

Imenovani inspektori UEFA koji će ispitati čelnike tri kluba oko nestalog super takmičenja

Napad na tvrdo jezgro propale Supelige: UEFA pokrenula postupak protiv Real Madrida, Barselone i Juventusa
Copyright Logo

Evropska fudbalska federacija (UEFA) objavila je danas da je zvanično pokrenula disciplinski postupak i istragu protiv Real Madrida, Barselone i Juventusa zbog pokušaja da formiraju Superligu. Smatra se da je to osveta iz Niona prema ova tri kluba koja se nisu ogradila od projekta stvaranja najjačeg klupskog fudbalskog takmičenja na tlu Evrope, koje bi ugrozilo fudbalski poredak, a Ligu šampiona pretvorio u drugorazredno takmičenje.

UEFA je za “pobunjenike” imenovala “etičke i disciplinske inspektore” koji će sprovesti istragu u vezi sa stvaranjem Superlige. Pročešljavanje dokumentacije moglo bi da potraje bar mesec dana, piše Njujork Tajms.

– Dalje informacije o ovom pitanju biće saopštene vremenom – dodala je UEFA u saopštenju, neprecizirajući za koje potencijalno kršenje UEFA pravila se optužuju tri kluba.

U nizu kaznenim mera predviđenih statutom organizacije, najteže za klubove su isključenje sa tekućih ili budućih takmičenja. Predviđene su, naravno, i sankcije za rukovodioce klubova, a njih bi mogla da pogodi zabrana bilo kakvih aktivnosti u vezi sa fudbalom u određenim vremenskim periodima.

Superliga je pokrenuta u noći između 18. i 19. aprila kao incijativa 12 klubova u kojoj je predsednik Real Madrida Florentino Perez imao vodeću ulogu. Ipak, posle talsa nezadovoljstva navijača, kako na ulicama, pred stadionima, tako i na društvenim mrežama, prvi su iz ovohg projekta istupili engleski klubovi, pa Italijani, dok je od Španaca svoje učešće povukao samo Atletiko Madrid.

Jedini verni projektu ostali su Real, Barsa i Juventus, kojima sada sledi nova runda obračuna sa UEFA.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike