Najveći ratnik Argentine doneo neočekivanu odluku

16.11.2020

06:53 >> 08:56

0

Autor: D. B.

Havijer Maskerano šokirao sve

Najveći ratnik Argentine doneo neočekivanu odluku
Copyright Profimedia

Havijer Maskerano (36) više neće igrati fudbal.

Čovek koji je ostavio krv, suze i znoj na dresovima River Plate, Korintijasa, Liverpula i Barselone iznenadio je fudbalsku javnost kada je posle meča njegovog Estudijantesa i Argentinos juniorsa odlučio da i zvanično objavi da je okačio kopačke o klin.

Dao sam sve od sebe tokom karijere. Osećam da je sada sve mnogo teže. Nekada ne birate da želite da završite karijeru, već se to dogodi – rekao je Maskerano.

Najuspešniji deo karijere Maskerano je proveo u Barseloni sa kojom je osvojio 19 različitih titula tokom osam godina uključujući pet šampionata Španije i dve Lige šampiona.

Za reprezentaciju Argentine odigrao je 147 utakmica, igrao je na četiri Svetskih prvenstava, a ima i dve zlatne medalje na Olimpijskim igrama (2004. i 2008. godine). Maskerano je rekorder “gaučosa” po broju utakmica u reprezentaciji, pošto je nadmašio čuvenog kapitena Havijera Zanetija. Priliku da ga prestigne ima još jednimo njegov dugogodišnji saigrač Leo Mesi koji je do sada upisao 141 utakmicu za svoj nacionalni tim.

– Hvala Estudijantesu što mi je omogućio da karijeru završim u Argentini. Odluka da se povučem ovako nije znak da ne poštujem klub. Moja odluka nema veza sa rezulttima, već je izazvana činjenicom da se zavaravam da mogu i dalje da igram. Mislio sam da ću osetiti onu iskru i da ću moći da nastavim da igram. Ali, istina je da ne mogu. Iz poštovanja prema svima, vreme je da kažem da je kraj. Večno ću biti zahvalan svim saigračima, svim trenerima sa kojima sam sarađivao tokom čitave karijere – iskreno je rekao Maskerano.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike