Najskuplji izlazak u životu Džejmsa Hardena: Evo koliko će zvezdu Hjustona koštati neodigrana utakmica protiv Oklahome

24.12.2020

08:15 >> 08:19

0

Autor: Adam Štulić

Baš skup provod

Najskuplji izlazak u životu Džejmsa Hardena: Evo koliko će zvezdu Hjustona koštati neodigrana utakmica protiv Oklahome
Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill, File

Prva zvezda Hjustona Džejms Harden imao, verovatno, najskuplji izlazak u životu, pošto ga je neodigrana utakmica protiv Oklahome koštala više od 600.000 dolara.

Američki superstar kažnjen je zbog kršenja Kovid-19 protokola od strane NBA lige sa 50.000 dolara, ali će ga mnogo više zaboleti druga sankcija, koja iznosi 572.985 dolara, zbog propuštene utakmice usled kršenja pravila Kovid-19.

Podsetimo, utakmica Hjustona i Oklahome na otvaranju nove sezone otkazana je nekoliko sati uoči njenog početka, jer su trojica igrača “raketa” imali pozitivan ili neuspešan test, a zbog protokola su još četvorica morali u karantina.

Pročitajte još

Među njima je bio i Harden, čiji se snimak iz noćnog kluba proširio društvenim mrežama, pa iako je u ponedeljak, utorak i sredu bio negativan na testiranju, nije mogao da bude u konkurenciji za tim jer zdravstveni protokol NBA lige zabranjuje igračima da odlaze u klubove, barove ili da učestvuju na društvenim skupovima sa više od 15 ljudi.

Iako je Harden u svojoj “odbrani” rekao kako se pridržavao NBA protokola o zdravlju i bezbednosti, tako što je u klub ušao na poseban ulaz i sedeo u odvojenom delu sa maskom, čelnici Lige su mišljenja da je prekršio pravila, zbog čega će biti samo novčano kažnjen.

Podsetimo, ovo nije prvi put da Harden krši zdravstvene protokole, s obzirom da je na startu priprema za novu sezonu prisustvovao rođendanskoj zabavi reprera (Lil Bejbi) i posećivao klubove u Las Vegasu, posle čega je morao da ima šest uzastopnih negativnih testova kako bi se vratio treninzima.

Pojedini izvori otkrili su da je košarkaš Rokitsa, od kojih je tražio da ga trejduju, preležao virus korona pre nego što je prekinuta prošla sezona nastavljena, ali i igrači koji su preležali virus moraju da poštuju i da se pridžavaju zdravstveni protokola.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike