Najbolji rukometaš današnjice završava karijeru?

19.10.2020

11:01

0

Autor: D. B.

Teška povreda Nikole Karabatića

Najbolji rukometaš današnjice završava karijeru?
Copyright MN Press

Izgleda da se jedna velika karijera približava kraju. Rukometni klub Pari sen Žermen objavio je da je njegov igrač Nikola Karabatić doživeo povredu zbog koje će odsustvovati nekoliko meseci i zbog koje sigurno neće igrati za Francusku na SP u Egiptu (13 – 31. januar).

Istorijski meč: Rukometaši igrali pod zaštitnim maskama

Karabatić, koji je dovostruki olimpijski šampion je doživeo rupturu ukrštenih ligamenata desnog kolena i uskoro će biti operisan. Obzirom da je ovaj šampion 11. aprila napunio 36 godina, jasno je da bi ovako teška povreda mogla i da znači i kraj jedne velike karijere.

Đerona objavio širi spisak: Vujin i Nenadić predvode Srbiju

Momak rođen u Nišu je osim dva zlata na OI bio i četiri puta svetski šampiom, tri puta prvak Evrope, a IHF ga je u tri navrata proglasio za igrača godine. Uz to osvjio je tri rukometne Lige šampiona, deset puta je bio najbolji u ligi Francuske, ima i četiri titule prvaka Nemačke, dve u Španiji…

Nikolin otac je rođen u Hrvatskoj, majka mu je iz Srbije, a sa tri godine je otišao u Francusku. Njegov otac Branko, koji je preminuo 2011. godine, bio je rukometni golman koji je čuvao mrežu niškog Železničara tokom najslavnijih dana ovog kluba. Nikola je počeo da se bavi rukometom kada kada mu je bilo 15 godina, počeo je u Monpeljeu, a put ga je kasnije vodio i u Kil i Barselonu. Od 2015. godine je član Pari sen Žermena. Za nacionalni tim Francuske odigrao je 313 mečeva i postigao je 1.210 golova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike