Milan ne odustaje od borbe za Skudeto, Ibrahimović za novu brigu na "San Siru"

28.02.2021

22:45 >> 23:48

0

Autor: Adam Štulić

Rosoneri kao gosti bolji od Rome

Milan ne odustaje od borbe za Skudeto, Ibrahimović za novu brigu na "San Siru"
Copyright Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Dva vezana i veoma bolna poraza u Seriji A, između kojih su došla i dva remija s Crvenom zvezdom u šesnaestini finala Lige Evrope, upalili su sve crvene lampice na “San Siru” pred ulazak u završne borbe za Skudeto.

Od samouverenog lidera Serije A, fudbaleri Milana su neuspesima protiv Specije (0:2) i Intera (0:3) došli u situaciju da gledaju u leđa najvećem i gradskom rivalu, četiri koraka iza njega pred 24. kolo Serije A i duel sa Romom.

“Neroazuri” su im dodatno pojačali pritisak pred gostovanje na “Olimpiku” ranijim trijumfom protiv Đenove (3:0), ali su izabranici Stefana Pjolija pokazali da su sastavljeni od šampionskog materijala i da se neće tek tako odreći dugo čekane borbe za šampionski naslov.

“Rosoneri” su u Rimu poveli golom Kesija iz penala, koji je dosuđen uz asistenciju VAR sobe, u 43. minutu. Ipak, kao i na milanskom duelu sa Crvenom zvezdom, ubrzo posle vođstva, Donaruma je morao po loptu u svoju mrežu, pošto je “vučici” izjednačenje doneo Veretu u 50. minutu.

Kada je šest minuta kasnije Zlatan Ibrahimović zbog povrede morao da napusti teren, nije bilo malo onih koji su pomislili da će Milan potpuno potonuti, ali da se to ne desi pobrinuli su se Salemakers i Rebić, koji samo 120 sekundi od izlazka legendarnog Šveđanina, doneo novo vođstvo Pjolijevim pulenima i postavio, ispostavilo se na kraju, konačan rezultat meča.

Pročitajte još

Ranije danas, Atalanta je u Đenovi bila bolja od Sampdorije (2:0), istim rezultatom, takođe kao gost, Kaljari je bio bolji od Krotonea, Udineze na svom stadionu slavio minimalnu pobedu protiv Fiorentine, dok je Napoli na “Maradoni” savladao Benevento 2:0.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike