Mekgregor se u subotu vraća u oktagon, ali meč sa legendom boksa nije ugrožen

12.01.2021

11:06

0

Autor: D. B.

Čuveni MMA borac iz Irske ne odustaje od namere da se odmeri sa neponovljivim mastorom plemenite veštine

Mekgregor se u subotu vraća u oktagon, ali meč sa legendom boksa nije ugrožen
Copyright Konor Mekgregor, Profimedia

Sve je bliži dan kada će rukavice ukrstiti dve legende borilačkih sportova. Legenradni bokserski šampion sa Filipina Mani Pakjao, čovek koji je bio šampion sveta u osam težinskih kategorija, portvrdio je da će se tokom 2021. godine boriti protiv jednog od najboljih MMA boraca svih vremena Konora Mekgregora.

Pakjao (42) je tokom prošle godine trebalo da odmeri snagu sa Mikijem Garsijom i Terensom Krafordom, ali su te borbe otkazane zbog koronavirusa, a sada je ptrio da činjenica da se Mekregor vraća u UFC neće poremtiti plan da se suoče u borbi po boks pravilima.

– Imam i opciju da se borim protiv Erola Spnsa i Terensa Kraforda, ali plan ostaje nepromenjen. Želim da vidim kako ću da prođem u boribi sa MMA boracem kao što je Mekgregor. Veliki deo zarade od tog meča uplatiću u fond koji pomaže žrtvama kovid 19 u Filipinima – rekao je Pakjao koji je dugo već i senator u svojoj državi.

Pročitajte još

Ukoliko dođe do borbe, a sve ukazuje na to da će se ideja ostvariti, biće to drugi put da se Mekgregor bori protiv boksera po pravilima koja važe u svetu plemenite veštine. Prvi meč je imao protiv velikog rivala Pakjaa Flojda Mejvedera kada je Irac poražen u desetoj rundi. Od tada Mekgregor je dva puta ulazio u UFC oktagon. Izgubio je od Habiba Nurmagomedoca, a prošle godine je pobedio Donlda Čerona.

Ove subote čuveni borac će se suočiti sa Dastinom Porijeom u borbi večeri tokom “UFC 257”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike