Meč za titulu šampiona na skeneru Srđana Bugarčića

04.03.2021

16:23

0

Autor: N. St.

Analiza promotera Arena Friday Night Fights okršaja Konovalova i Santoša

Meč za titulu šampiona na skeneru Srđana Bugarčića
Copyright Foto: 24sedam /Katarina Mihajlović

Kakav nas kik boks spektakl očekuje u petak uveče u okviru međunarodnog turnir “Arena Friday Night Fights”, čija će borba večeri biti meč za upražnjeno mesto profesionalnog prvaka sveta WAKO Pro federacije u kategoriji do 66.8 kilograma u disciplini lou kik, između Aleksandra Konovalova i Portugalca Andre Santoša, a koji možete da pratite na kanalima Arena sporta, možda najbolje može da objasni promoter „Arena Friday Night Fights“ Srđan Bugarčić.

Reč je o fantastičnim borcima. Znam ih godinama. Konovalova pratim od početka karijere, pa ja sam mu uradio prvu takmičarsku knjižicu. I Andre Santoša dugo pratim. Imali su već okršaj u finalu amaterskog Svetskog prvenstva. Tada su obojica nastupali u kategoriji 63.5 kg lou kik. Konovalov je tada pobedio na poene, a bio je to dobar, tvrd meč u kome razlika nije bila drastična – prisetio se Bugarčić.

Foto: 24sedam /Katarina Mihajlović

Biranim rečima je Bugarčić nastavio da govori o spektaklu “Arena Friday Night Fights” koji će prvi put će biti održan u petak 5. marta sa počekom u 19.30 u kompleksu Kovilovo Resort.

Posle te borbe Andre je imao značajne rezultate. Bio je profesionalni prvak Evrope u WAKO Pro federaciji kategorija 64.5 kg lou kik i tu titulu i dalje drži. Aca je u toj istoj disciplini svetski prvak. Ovo će biti izuzetno zanimljiv meč. Santoš ima kontragard. To može da predstavlja problem za Konovalova. Očekujem dobru borbu. Fer-plej će biti sigurno prisutan, pošto su to divni momci. Neka bolji pobedi, a što se tiče regularnosti meča sve će biti po pravilima WAKO Pro.

Objašnjava Bugarčić i šta to konkretno znači…

Dvojica neutralnih sudija, jedan iz Moldavije, jedan iz Hrvatske i treći bodovni iz Srbije. Sve sudije su vrhunske. U WAKO Pro rade samo sudije sa najvećom licencom. Očekujem da sve bude pod kontrolom. Nadam se da ćemo uživati i da će publika imati šta da vidi – uveren je promoter „Arena Friday Night Fights“.

Što se tiče daljih planova kada je reč o sledećim turnirima „Arena Friday Night Fights“ Bugarčić ne sedi skrštenih ruku. Naprotiv.

Pročitajte još

Ovo je veliki projekat i moja želja je da prvi bude i najbolji, mada se nadam da ću u tome i da pogrešim i da će svaki sledeći biti bolji. Drugi turnir nas očekuje 14. maja u Crnoj Gori u hotelu Splendid u Budvi, a onda sledeći planiramo za početak juna u Beogradu. On će nositi naziv „Lady’s night“. Jedna borba bi bila za svetsku titulu i u njoj bi se okušala naša velika šampionka Teodora Manić, a nekoliko uvodnih borbi bilo bi i u muškoj i u ženskoj i muškoj konkurenciji. Jako ozbiljno sam pristupio svemu ovome. Iskustvo koje imam pokušavam da pretočim u ovaj projekat. Nadam se da će to sutra biti dokazano na „Arena sportu“ – objasnio je Bugarčić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike