McCree će uskoro biti preimenovan zbog optužbi protiv Blizzarda

27.08.2021

17:09

0

Potpuno ga proteruju

McCree će uskoro biti preimenovan zbog optužbi protiv Blizzarda
Copyright rur.rs/Blizzard Entertainment

Jedan od originalnih Overwatch likova, revolveraš Jesse McCree, će ove jeseni biti preimenovan zbog skorašnjih optužbi protiv Blizzarda!

Rur piše kauboj nazvan po developeru koji je radio u kompaniji i koji je nedavno optužen sa seksualno uznemiravanje, Blizzard je doneo odluku da kroz novu priču preimenuje jednog od najpoznatijih likova svoje igre, kako više ne bi imao ikakve asocijacije sa optuženom osobom.

Iako programer McCree nije imao nikakve veze sa Overwatch timom, osim što je bio inspiracija za kaubojsko ime, zajednice je dala sve od sebe da on bude uklonjen, kako iz kompanije, tako i iz igre. Overwatch igrači su lobirali za preimenovanje lika. Nekoliko komentatora Overwatch lige je odlučilo da ne izgovara njegovo ime tokom emitovanja.

”Verujemo da je neophodno da promenimo ime junaka koji je do sada bio poznat kao McCree u nešto što bolje predstavlja ono u šta Overwatch veruje”, izjavio je tim koji radi na igri.

Isti tim je potvrdio i da je revolveraš trebao da bude deo nove priče koja je trebalo da izađe u septembru. Ali, s obzirom da u tu priču žele da ubace i promenu njegovog imena, ona će biti odložena za kraj godine.

”U budućnosti ćemo biti oprezniji kada budemo želeli da ubacimo reference iz stvarnog sveta”, dodali su.

Da li se slažete sa Blizzardom da je ovo promena koju su morali da naprave?

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: rur.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike