Marinović pred Cibonu: Verujem da ćemo u Zagrebu biti pravi

26.01.2021

17:56

0

Autor: M. R.

Zaostali duel 13. kola ABA lige igra se u sredu od 14.00

Marinović pred Cibonu: Verujem da ćemo u Zagrebu biti pravi
Copyright Promo/ ABA liga/ Borac/ Dusko Radisic

Košarkaši Borca će zaostali duel 13. kola ABA lige sa Cibonom odigrati u sredu od 14.00 u Zagrebu.

Čačani su tokom prethodnog vikenda izgubili od Budućnosti 72:76, a na tom meču su ostali i bez Radovana Đokovića, koji je teško povredio koleno. Ekipa Marka Marinovića trenutno ima skor 4-9 na 11. poziciji, dok je sutrašnji protivnik samo jedan stepenik niže sa učinkom 3-10.

Pročitajte još

Biće ovo vrlo važna utakmica za obe ekipe – rekao je trener Borca Marko Marinović. –  Cibona je naš direktan konkurent za opstanak u ligi. Iza Cibone je utakmica protiv Mege, gde je odigrala veoma dobro, bila je na korak do pobede, ali je izgubila nesrećno, baš kao i mi. Očekujem jednu dobru utakmicu, iako ne znam pouzdano u kom će sastavu protivnik nastupiti. Verujem da će doći do rekacije mojih igrača i da ćemo u Zagrebu biti pravi. Biće mnogo bitno ako uspemo da pobedimo. 

Košarkaš Borca Nenad Nerandžić je kratko proanalizirao protivnika:

Znamo kakvu ekipu ima Cibona. Reč je o skupu mladih i talentovanih igrača, koji su željni dokazivanja. Igraju sa mnogo energije, tako da nam neće biti ni malo lako. Ali smatram da i mi imamo dobre strane. Zbog toga verujem da možemo da pobedimo u Zagrebu. 

Trener Cibona Ivan Velić je istakao prednosti tima iz Čačka.

– Borac je još jedna ekipa, kao i Mega, koja ima po jednu utakmicu nedeljno i imaju se vremena da se pripreme za svakog protivnika posebno. To je ono što našoj ekipi nedostaje. Ova sezona je posebna po mnogo čemu pa tako i po tom što prvi put igramo utakmicu u 14.00, kada je vreme odmora i to je veoma specifičan termin. Nadam se da ćemo biti dobri i sveži kao što smo bili protiv Mege. Imamo taj problem da Planinić ne može da igra jer je to zaostala utakmica iz prvog dela.  Rejnolds i Novačić su povređeni, tako da je skraćen roster. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe, a hoće li to biti dovoljno za pobedu videćemo.

Pročitajte još

Igrač Cibone Josip Bilinovac je pohvalio ekipu iz Čačka i mladog stručnjaka koji sedi na klupi.

Borac je jedna nova ekipa u ABA ligi koja igra mnogo bolje nego što tabela to pokazuje. Imaju trenera koji je bio dobar igrač i mnogo toga što je naučio kroz igračku karijeru je preneo na njih. Ekipa dosta dobro igra, nezgodni su, igraju s niskom petorkom, mnogo preuzimaju i nadam se da ćemo se snaći. Moramo da pokažemo da smo mi tu domaćini i zabeležiti pobedu. Ova sezona je specifična jer dosta utakmica igramo u kratkom periodu. Kako je nama tako je i drugim ekipama, na nama je da damo svoj maksimum i što pre zaboravimo utakmicu s Megom. Ostaje žal što je nismo pobedili, ali u globalu je bitno da smo pružili dobar otpor i da smo ispoštovali sve što smo se dogovorili. Ako budemo na tom nivou i sutra i popravimo neke greške, mislim da ne bi trebalo biti problema na putu ka pobedi – zaključio je Bilinovac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike