Krunićeva i Milojević nastavljaju put ka glavnom žrebu Vimbldona

23.06.2021

16:13 >> 16:28

0

Autor: Adam Štulić

Aleksandra uspešna na startu kvalifikacija, Nikola ide u treće kolo

Krunićeva i Milojević nastavljaju put ka glavnom žrebu Vimbldona
Copyright MN Press

Srbija još ima za koga da navija u kvalifikacijama za glavni žreb Vimbldona. Olga Danilović i Viktor Troicki su završili svoj put, za razliku od Aleksandre Krunić i Nikole Milojevića koji su bili uspešni u današnjim mečevima.

Srpska teniserka je na startu kvalifikacija za londonski grend slem bila bolja od Mađarice Ane Bondar (7:5, 7:6) i to pošto se u prvom setu vratila iz ponora.

Iako je već u prvom gemu stigla do brejka, Aleksandra je sredinom seta izgubila dva vezana servis gema, posle čega je Bondar servirala za vođstvo (4:5). Ipak, borbena Srpkinja se nije predala, uzvratila je istom merom i u 12. gemu, bez izgubljenog poena završila prvi set.

Ništa manje uzbuđenja nije bilo ni u nastavku. Već na otvaranju drugog seta teniserke su razmenile brejkove, da bi potom sigurno držale svoje servise do taj-brejka koji je Krunićeva rešila u svoju korist rezultatom 7:4.

U duelu Nikole Milojevića i Čeha Zdeneka Kolara bilo je znatno manje neizvesnosti, pošto je srpski teniser prilično sigurno slavio rezultatom 6:4, 6:3 za sat i 22 minuta igre.

Milojevićev naredni rival biće Francuz Artur Rindrkneš, dok će Krunićeva igrati protiv Australijanke Storm Sanders.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike