Zvezdina dupla pobeda: Maestralni Dobrić i Lojd odgovorili odličnom Periju (VIDEO)

18.04.2021

16:50 >> 16:54

0

Crveno-beli pobedili u Sloveniji

Zvezdina dupla pobeda: Maestralni Dobrić i Lojd odgovorili odličnom Periju (VIDEO)
Copyright Promo/ABA/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Vodiće se velika borba za prvo mesto u plej-ofu ABA lige. U razmaku od svega nekoliko dana je Crvena zvezda ostvarila duplu pobedu protiv Cedevita Olimpije.

Posle Beograda, trijumfovali su i u Ljubljani – 72:89 (23:20, 9:24, 24:19, 16:26).

Peri i Blažič su bili razigrani na početku meča. Dobrić je uspevao da im odgovori i da održi srpski tim u igri, a podatak da je Peri dao 12 od ukupno 23 poena za domaćina za 10 minuta je bio dovoljan pokazatelj koliko je bio raspoložen (23:20).

Pokazali su crveno-beli reakciju u drugom kvartalu, zaigrali su mnogo čvršće u odbrani, Cedevita Olimpija se mučila da pronađe put do koša, problem je bio Lojd i njegove ofanzivne muke. Tako je bilo sve do nešto manje od tri minuta pre odlaska na pauzu. Najbolji strelac Zvezde se „probudio“, pogodio je četiri slobodna bacanja u nizu, pa potom posle prodora i novog faula Perija poentirao i dao dodatni penal. Postigao je zatim i svoj deveti poen u kratkom razmaku, a sve to je završio Dobrić trojkom uz zvuk sirene za dvocifrenu prednost na poluvremenu (32:44).

Počela je Zvezda idealno drugo poluvreme. Lojd i Dobrić su dali trojke za velikih “+17” (32:49). Nije to bilo dovoljno. Neverovatni Peri nije dozvolio protivniku da se odlepi. Uspevao je da “izmisli” poene, da bi posle nesportske lične Lojda dao pet poena u razmaku od svega nekoliko sekundi, posle toga je bio polovičan sa penala i spustio zaostatak na svega pet poena (46:51). Nestvarni Peri i Blažič nisu dozvoljavali sjajnom Lojdu da “odlepi” Zvezdu, ali je Dobrić uspeo to koliko-toliko da učini trojkom na kraju trećeg kvartala (56:63).

Poslednji kvartal je krenuo poenima Marinkovića pod faulom (59:63), ali je onda usledila dalekometna paljba Davidovca i Dobrića koja je vratila razliku na dvocifrenu brojku (59:69). Dobrić je bio iks faktor u ofanzivi, a kada su pojačali igru u odbrani, ukrali nekoliko lopti i došli do laganih poena bilo je jasno da će trijumf pripasti srpskom timu (64:80)…

CEDEVITA OLIMPIJA: Radović, Peri 29, Hopkins 4, Duščak, Murić 2, Blažič 14 (5 izg.l), Braun 3 (5sk), Hodžić 3, Džouns 5, Dimec 4, Marinković 5, Rupnik 3

ZVEZDA: Hol 6, Volden 9, Lojd 21 (5sk, 4as), Uskoković, Davidovac 13, Lazić 8, Rit, Radanov, Dobrić 26, Simonović, Kuzmić 4, Noko 2 (5sk)

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike