Vrelina je ohlađena: Lejkersi su šampioni!

12.10.2020

02:04 >> 05:50

0

Majami nije uspeo da izbori sedmi meč, Lebron i Dejvis osvojili titulu

Vrelina je ohlađena: Lejkersi su šampioni!
Copyright Tanjug/AP Photo/John Raoux

Gotovo je! Jedna od najčudnijih i definitivno najdužih NBA sezona je završena. Los Anđeles Lejkersi su po 17. put šampioni, a borbeni Majami i te kako može da bude ponosan na sve što je uradio.

U šestom meču finalne serije u Orlandu su „jezeraši“ ostvarili jednu od najlakših pobeda u plej-ofu – 106:93  (28:20, 36:16, 23:22, 35:19). To je četvrti pehar za Lebrona kojim je prekinuo desetogodišnji post jedne od najpopularnijih franšiza u ligi.

Peta utakmica, neverovatna pobeda i sve što se dešavalo na terenu je ostavilo traga na ekipi Erika Spoelstre. Nisu imali pravu energiju na terenu, nije pomoglo ni to što je Goran Dragić rizikovao svoju karijeru kako bi se vratio na parket da pomogne saigračima. Pored spomenute energije glavni faktor poraza su perfektni Lejkersi.

Iks faktor u svemu tome bio je ni manje ni više nego Radžon Rondo. Leborn Džejms je radio sve ono što godinama radi na vrhunskom nivou, Entoni Dejvis je „zaključao“ reket i „uterao strah u kosti“ protivnicima kada bi pomislili da uđu unutra, a iskusni plejmejker je učinio ono zašto je doveden. Iskoristio je upravo to iskustvo, pogodio nekoliko polaganja, podigao sebi samopouzdanje, pogodio i trojku i sa 13 poena sa klupe pomogao svom timu da dođe do nedostižne prednosti. Već na poluvremenu je bilo 64:36! Da, 28 poena prednosti za pulene Frenka Vogela.

Na drugoj strani problem za problemom. Batler nije bio ni izbliza agresivan kao u prethodnim mečevima (8 poena na poluvremenu), njegovi glavni „pomoćnici“ Dankan Robinson i Tajler Hiro su dali zajedno osam poena u prvom delu.

Ništa se nije promenilo u nastavku. Dragić je tražio da bude na terenu i da pomogne, ali Lejkersi nisu imali u planu da sklone papučicu sa gasa. Lebron je nastavio da kažnjava svaku grešku ulazima, Dejvis je kupio svaki promašaj pod košem, Kaldvel-Poup je pogađao kad je bilo potrebno. Da ništa ne može da ih zaustavi videlo se i na semaforu kada je umesto smanjenog zaostatka sa poluvrema Hit imao još veći minus, od 29 poena pred poslednji kvartal (87:58).

Sve je bilo jasno, tim iz „grada anđela“ je već držao ruke na peharu, samo se čekao poslednji zvuk sirene da slavlje počne…

LEJKERSI: Džejms 28 (14sk, 10as), Dejvis 19 (15sk), Poup 17
MAJAMI: Adebajo 25 (10sk), Batler 12 (8as, 7sk), Krauder 12

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike