Teodosić jasan: Hoćemo u Evroligu!

11.01.2021

22:56 >> 23:04

0

Autor: N. St.

Srpski plejmejker želi plasman u elitu sa Virtusom

Teodosić jasan: Hoćemo u Evroligu!
Copyright MN Press

Uz dosta oscilacija, pre svega posle otpuštanja, pa ponovnog zapošljavanja Aleksandra Đorđevića, Virtus iz Bolonje pruža odlične partije.

Kako u Seriji A, tako i u Evrokupu gde su prvi deo takmičenja završili bez poraza (10-0). Za najboljeg igrača grupne faze takmičenja proglašen je Miloš Teodosić. Srpski plejmejker je prosečno beležio 14.6 poena, 6.4 asistencije i 4.9 iznuđenih faulova po meču, uz prosečan indeks korisnosti 18.4.

Lični učinak ne stavlja u prvi plan.

– Naš cilj je da se vratimo u Evroligu. Želimo da ga dostignemo napornim radom i postepeno, korak po korak. Klub, stručni štab, ceo tim, svi zajedno radimo na tome – jasan je Teodosić.

Kao i u mnogim drugim sportovima, tako je i košarka zbog korone imala dug prekid.

– Poslednji meč smo odigrali 5. marta i onda smo se vratili u dvoranu u avgustu. Niko od nas nije bio van terena toliko dugo pre toga. Bili smo veoma srećni što radimo ono što najviše volimo i to je moglo da se vidi u očima svih saigrača.

Na konstataciju da ekipa ima „nezavršena posla“ zbog tih dešavanja kaže:

– Pre prekida smo se borili za Evrokup i prvenstvo Itailje. Postoji neki osećaj gorčine zbog toga šta je moglo da se dogodi, ali nema smisla pričati o tome sada. Hajde da razmišljamo o sadašnjosti i o narednoj utakmici koja je uvek najvažnija.

Upitan šta više voli, da postiže poene ili da asistira odgovara:

– Često mi to pitanje postavljaju i moje mišljenje se ne menja. Kada asistiram, dvoje ljudi je srećno, moj saigrač i ja. Naredna asistencija će učiniti nekog drugog saigrača srećnim, to je jedan od najlepših momenata u košarci.

Ekipi se nedavno priključio i Marko Belineli.

– Markovi kvaliteti su fantastični. Veliko je pojačanje. Ne samo za nas, već za celu evropsku košarku. Tek smo počeli da igramo zajedno. Sačekajte malo, videćete.

U Top 16 fazi će igrati protiv Cedevite Olimpije, Budućnosti i Burga.

– U ovoj fazi takmičenja svaka utakmica se računa više i ne smete da dozvolite greške. Ko god je prošao dalje je pokazao da pripada ovom nivou. Moramo da budemo dobri i da ne dajemo šanse protivniku.

Pročitajte još:

Na kraju je istakao tri tima kao glavne konkurente u borbi za trofej.

– Huventud, Unikaha i Uniks – zaključio je Teodosić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike