Sada je i dokazano: NBA sudije ne vole Jokića!

12.05.2021

16:49 >> 18:40

0

Autor: N. St.

Brojke idu u prilog tome

Sada je i dokazano: NBA sudije ne vole Jokića!
Copyright Profimedia

Glavni kandidat za osvajanje MVP nagrade je Nikola Jokić. Igre koje ove sezone pruža su fenomenalne. Trka bi verovatno bila još manje neizvesna da sudije imaju isti kriterijum prema centru Denvera kao prema nekim drugim igračima.

Najbolji primer za to su slobodna bacanja, statistika kaže da je Jokić na 69 utakmica ove sezone prosečno izvodio 5.5 penala po meču, dok je Džoel Embid imao čak 11 na 49 mečeva. Da su slični faulovi suđeni na Jokiću prosek bi verovatno bio veći od dosadašnjih 26.5 poena po utakmici.

Pokazatelj da ovo nije samo subjektivno gledište navijača Nagetsa i predstavnika medija koji bi voleli da Srbin dobije priznanje govori i statistika koju je izvukao novinar Oven Filips.

Pogledao sam svaki izveštaj sa poslednja dva minuta ove sezone kako bih video koji igrači su se najviše našli na pogrešnoj strani sudijskih odluka. Odjednom ima smisla zbog čega se Jokić toliko žali na odluke – napisao je Filips.

Njegovo istraživanje je potvrdilo ono o čemu se piše i priča. Naime, Nikola je čak 14 puta ove sezone oštećen u završnici utakmica. Primera radi iza njega je Rudi Gober koji je duplo manje puta oštećen – sedam. Džel Embid i Lebron Džejms su recimo po četiri puta oštećeni…

Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Kada se uzme u obzir da je ovo uzorak napravljen na samo poslednja dva minuta utakmica jasno je da se Majkl Meloun, Nikola Jokić i ekipa Denvera ne žali bez razloga na sudije ove sezone. Činjenica da je bilo nekoliko utakmica u kojima srpski as, kao kandidat za MVP nagradu, nije imao nijedno jedino slobodno bacanje na meču govori više od reči…

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike