Real nije napravio novi šok: Micić i Simon odveli Efes na F4!

04.05.2021

18:34 >> 18:35

0

Autor: N. St.

Turski tim je uspeo da savlada uporne Madriđane i da prođe na završni turnir

Real nije napravio novi šok: Micić i Simon odveli Efes na F4!
Copyright Profimedia

Izgledalo je da je serija rešena kada je Efes lagano dobio prva dva meča u Istanbulu. I u trećem i četvrtom meču u Madridu su imali veliku prednost, nisu je iskoristili. Real je pokazao zašto je tim koji nikada ne treba otpisivati bez obzira na sve probleme. Uspeli su da nadoknade sve i da zakažu “majstoricu”.

U petoj utakmici u Turskoj je pobedu odneo Efes i obezbedio plasman na fajnal-for – 88:83 (18:21, 18:20, 24:16, 28:26).

Najbolji kod pobednika bili su Singlton (26, 8sk), Micić (18, 5as) i Simon (17, 3as), dok su se u Realu istakli Laprovitola (17, 4as) i Tompkins (12).

Real je znatno bolje započeo meč. Videlo se to po energiji na parketu, reakcijama igrača i samoj igri. Tavares je pravio ogromne probleme u reketu protivniku, uz to je turski tim imao ogromne problem sa raspoloženim igračima.

Madriđani su na poluvreme otišli sa pet poena prednosti (36:41), a kako je domaći tim igrao govori podatak da su samo četvorica igrača postizala poene, Singlton 12, Micić i Simon po 11, a Larkin je bio bez ijednog poena (0/3 za tri). Lasov tim je igrao više timski, uz predvodnike Ljulja i Fernandeza.

Pauza je više prijala Efesu, preko Micića i Simona su stekli i dvocifrenu prednost (57:45), ali su Tompkins, Ljulj i Tavares uzvratili udarac i najavili dramatičnu poslednju deonicu (60:57).

Timovi su se smenjivali u vođstvu, igrali se koš za koš, da bi na nešto više od pet minuta pre kraja Tavares zaradio četvrtu ličnu, pa je Laso morao da menja plan. Larkin je pokušavao da pronađe šut, Laprovitola je kod gostiju pogađao iz svih pozicija. Nerešeno je bilo na ulasku u poslednji minut (80:80), lopta je došla do Simona koji je zbog isteka napada bio primoran da šutira iz veoma teške pozicije i uspeo je da pogodi (83:80). Laso je tražio tajm-aut na 38 sekundi pre kraja, Micić je odigrao odličnu odbranu na Ljulju koji je morao da traži drugo rešenje, promašio je, Singlton je uhvatio loptu, fauliran je i pogodio je oba bacanja (85:80). Ljulj je pokušao brzom trojkom da vrati tim u igru, promašio je, Tavares je u borbi za skok napravio petu ličnu, a Danston je bio polovičan sa penala. Ljulj je dao trojku (86:83), a onda je usledio brz faul na Miciću koji je sa penala stavio tačku (88:83).

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike