Poklon Pavićeviću za rođendan: Mornar bolji od Splita u Baru

15.03.2021

16:57 >> 17:07

0

Autor: M. R.

Utakmica završena rezultatom - 81:71

Poklon Pavićeviću za rođendan: Mornar bolji od Splita u Baru
Copyright Promo/ ABA liga/ Mornar MEDIA Pro

Posle prvog duela Mornara i Splita u Hrvatskoj, trener crnogorskog tima Mihailo Pavićević je na konferenciji pričao o povezanosti sa ovim klubom i razlozima zbog kojih je odabrao da se bavi košarkom. Kao glavnog krivca naveo je legendu Jugoplastike Damira Šolmana, koga je pozvao da bude gost u Baru kada budu sledeći put igrali.

Taj drugi međusobni susret odigrao se danas u Crnoj Gori. Pavićević je proslavio 63. rođendan, a na poklon je od rivala pre meča dobio knjigu “Gospon Šolman – šjor Damir”. A od svojih izabranika je dobio pobedu protiv Splita – 81:71 (18:20, 33:25, 16:11, 14:15).

Uspeli su gosti iz Splita da budu ravnopravan protivnik lideru ABA lige, koji je tek u poslednjem minutu uspeo da se odlepi na dvocifrenu udaljenost. U pobedničkom sastavu najbolji je bio Aleksandar Lazić sa 18 poena i pet skokova. Pratili su ga Šehović i Nidam sa po 11, a dvocifreni je bio i Uroš Luković (10), koji je još jednom u karijeri imao priliku da odmeri snage sa bratom Markom. U poraženom sastavu je upravo mlađi Luković bio najefikasniji sa 19 poena i šest skokova.

Mornar posle ovog duela i dalje drži prvu poziciju sa skorom od 17 pobeda i četiri poraza. Spliit je do sada zabeležio šest trijumfa i 15 neuspeha.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike