Partija karijere srpskog plejmejkera: Atina gledala moćnog Vasu

13.11.2020

20:55 >> 22:01

0

Efes na krilima našeg reprezentativca srušio Panatinaikos

Partija karijere srpskog plejmejkera: Atina gledala moćnog Vasu
Copyright MN Press

Duel Panatinaikosa i Efesa protekao je potpuno u znaku jednog igrača – Vasilija Micića.

Srpski reprezentativac je demonstrirao u Atini potpunu dominaciju, oborio lični rekord kad su poeni u Evroligi u pitanju i doveo svoj tim do četvrte pobede – 80:77.

Domaći su vodili i kontrolisali igru u prvom poluvremenu, ali je u nastavku stvari u svoje ruke preuzeo Micić. Zahvaljujući njemu turska ekipa je napravila značajnu prednost, međutim, popustila je u završnici i dozvolila rivalu da se približi sasvim. Uspeli su, ipak, gosti da se odbrane i tako spreče da padne senka na ovakav performans srpskog plejmejkera.

Videli su saigrači da je ovo njegovo veče, pa su mu prepustili pozornicu. U trećoj četvrtini je postigao čak 17 poena, a meč je završio sa 33 poena, uz jedan skok i dve asistencije. Za dva je šutirao 13-7, za tri 7-5, a sa linije slobodnih bacanja bez greške 4-4. Prethodno je najviše poena ubacio Olimpijakosu, prošle godine takođe u Grčkoj kada je na svom kontu imao 27 poena.

U pobedničkom sastavu, koji je bio oslabljen neigranjem Šejna Larkina, dvocifren je još bio Krunoslav Simon – 12.Kod poraženih je bolji od ostalih bio Šelvin Mek sa 18. Za grčki tim nije igrao zbog povrede srpski košarkaš Nemanja Nedović.

Efes sada ima četiri pobede i tri poraza, uz jednu zaostalu utakmicu sa Asvelom. PAO ima dve pobede i četiri poraza, a dva meča treba da odigra naknadno (Asvel, Zenit).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike