Oprez u Zvezdi: Krka igra dobro bez obzira na ime i kvalitet protivnika

19.04.2021

15:18

0

Autor: M. R.

Crveno-beli gostuju u Novom Mestu u utorak od 18.30

Oprez u Zvezdi: Krka igra dobro bez obzira na ime i kvalitet protivnika
Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde su veoma blizu overe prve pozicije na kraju ligaškog dela ABA lige. Pred crveno-belima su još dva duela – prvi sa Krkom u Novom Mestu sutra od 18.30, a drugi sa Zadrom u gostima 27. aprila.

Pročitajte još

Utakmica sa slovenačkim timom je po rasporedu trebalo da se odigra u 18. kolu, ali je tada odložena. Izabranici Dejana Radonjića su i prethodni meč igrali u Sloveniji, tačnije u Ljubljani, pa su samo nastavili turneju ka Novom Mestu. Posle dve vezane pobede protiv Cedevite Olimpije, ovaj susret dočekuju u pozitivnom raspoloženju.

– Sigurno da će naši protivnici izaći na teren sa velikom motivacijom da izbore opstanak u ABA ligi. Mi zato moramo pre svega dobro da se pripremimo, a onda i da odigramo meč sa velikom energijom i borbenošću. U Novom Mestu smo imali mnogo loših iskustava i to nas dodatno upozorava pred ovaj meč – rekao je Dejan Radonjić.

Marko Simonović baš kao i trener, poziva na oprez, i pored velike uloge favorita koju njegov tim ima.

– Krka je i ove sezone pokazala da može da odigra dobre utakmice protiv svih timova u ABA ligi, posebno na svom parketu i bez obzira na ime i kvalitet rivala. Nalaze se u borbi za opstanak i svaki meč im je sada veoma bitan. Zbog svega moramo da odigramo maksimalno ovu utakmicu, da se borimo za svaku loptu i uz veliku energiju – zaključio je Marko Simonović.

Zvezda trenutno ima skor 21-3 na vrhu tabele, dok je Krka na 12. mestu sa učinkom 8-16.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike