Madriđani ponovo poraženi: Valensija deklasirala Real

08.10.2020

21:44

0

Autor: N. St.

Dubljević i Kalinić vodili goste do trijumfa, Laso ljut

Madriđani ponovo poraženi: Valensija deklasirala Real
Copyright MN Press

Malo ko se ovome nadao u Španskoj prestonici, verovatno ni najveći fanovi Valensije nisu očekivali takav razvoj situacije.

Valensija je u poslednjem meču dana u Evroligi ubedljivo savladala Real – 77:93 (19:17, 20:27, 14:24, 24:25). Gosti su u drugoj četvrtini preuzeli konce igre, diktirali tempo, a na startu drugog poluvremena su stekli i prvu dvocifrenu prednost (41:52).

Drama u Moskvi, ne i u Istanbulu: Fener 2/2

Real je spustio zaostatak ubrzo (47:55), ali je to bio poslednji put da je „kraljevski klub“ došao na jednocifren minus. Valensija je  „samlela“ protivnika, a u poslednjoj deonici su imali i maksimalnih „+25“ (55:80).

– Čestitam im, odigrali su kompletan meč, pogađali trojke, otvarali prostor sa Dubljevićem, a mi smo imali problem sa igračima koji su ulazili sa klupe. Konstantno smo bili u minusu, defanziva nije bila na mestu i možemo samo da im pružimo ruku. Nismo baš planirali dva poraza na startu takmičenja – rekao je Pablo Laso.

Valensiju je predvodio Dubljević sa 24 poena, Nikola Kalinić je dao 10, uz osam skokova, dok Vanja Marinković nije igrao zbog problema sa leđima. Kod domaćina je Valter Tavares bio najbolji sa 15 poena i sedam skokova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike