Kokoškov smiruje euforiju posle žreba: Evrobasket je trenutno daleko, fokusirani smo na kvalifikacije za Igre

29.04.2021

13:45 >> 13:47

0

Autor: N. St.

Selektor Srbije pričao posle žreba

Kokoškov smiruje euforiju posle žreba: Evrobasket je trenutno daleko, fokusirani smo na kvalifikacije za Igre
Copyright MN Press

Dobili su košarkaši Srbije rivale na Evropskom prvenstvu koje će se održati 2022. godine. Dirk Novicki je doneo sreću „orlovima“, pa će takmičenje započeti u grupi D u Pragu. Protivnici u grupi biće im Češka, Poljska, Izrael, Finska i Holandija.

Na prvi pogled deluje da je Srbija odlično prošla na žrebu u Berlinu, ali selektor Igor Kokoškov „spušta loptu“.

Ponovo moram da upotrebim frazu i kažem kako je Evropsko prvenstvo u ovom trenutku dosta daleko i da je još rano za neke dublje analize reprezentacija koje su sa nama u grupi. Mnogo toga će zavisiti od sastava u kojima će ekipe doći i u kakvoj formi će dočekati Evropsko prvenstvo. Jedno je sigurno – mi ćemo svakoj utakmici morati da priđemo maksimalno, jer se u grupnoj fazi broji svaki koš i od detalja zavisi vaš put i uspeh na tom takmičenju – rekao je Kokoškov.

Međutim, za njega i njegove izabranike je trenutno mnogo bitniji turnir koji će se održati krajem juna u Beogradu.

U ovom trenutku smo fokusirani na predstojeće kvalifikacije za Olimpijske igre, a potom i na izazove koji će posle njih doći. Kada je u pitanju Evrobasket, prvenstveno želimo da takmičenje dočekamo zdravi i u kompletnom sastavu, da dobro odradimo pripreme i utakmicu po utakmicu izborimo prolazak iz grupe u sledeću fazu. Neće biti lako, jer iako na papiru nisu najatraktivniji rivali, Češka, Poljska i Izrael će sigurno biti neugodni protivnici, ali verujemo u sebe i sigurni smo da će dosta toga zavisiti i od nas – poručio je Kokoškov.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike