Bivši reprezentativac Srbije na debiju srušio Primorsku (video)

02.10.2020

19:06 >> 22:56

0

Autor: M. Rogač

Košarkaši FMP na krilima Save Lešića upisali prvu pobedu u ABA ligi

Bivši reprezentativac Srbije na debiju srušio Primorsku (video)
Copyright MN Press

Priliku da otvore novu sezonu ABA lige posle duge pauze dobili su košarkaši FMP i Primorske. Pobedu je na domaćem terenu zabeležila ekipa iz Železnika – 84:65 (25:13, 29:29, 10:9, 20:14), a kao najzapaženija figura meča izdvojio se bivši reprezentativac Srbije Sava Lešić.

Iskusni centar, koji je u letnjem prelaznom roku pojačao ekipu trenera Jovanovića, zabeležio je dabl-dabl učinak od 20 poena i 12 skokova za ukupan indeks korisnosti – 31. Najbolje ga je pratio mladi Stefan Đorđević sa 12 poena i pet skokova. Filip Čović je imao dvocifren broj uspešnih dodavanja – 10 i doprineo je i sa još osam poena, baš kao i Ognjen Čarapić. Po sedam poena su postigli Nenadić, Lazarević (11sk) i Radovanović (3-3 iz igre, 4sk).

Uvek je lepo kada se započne pobedom – priznao je trener pobedničkog tima Jovanović. – Bila je ovo specifična situacija, dugo se nije igrala takmičarska košarka. Bili smo previše nervozni na ovoj utakmici i pravili smo greške koje nisu svojstvene, 17 izgubljenih lopti je previše. Ekipi Primorske želim puno sreće, a što se tiče nas mi moramo mnogo da radimo, popravimo neke stvari i već sledeće nedelje budemo mnogo bolji.

U ekipi Primorske Vončina je ubacio 17, a Macura 15 poena. FMP je u odnosu na rivala bio dominantan u skoku 45:25. Bolje su šutirali i za dva i za tri, a imali su i više asistencija 18:16.

Čestitke FMP na prvoj pobedi. Bila je ovo teška utakmica kako za nas tako i za njih – rekao je stručnjak na klupi slovenačkog tima Andrej Žakelj. – Što se tiče nas ovo je treći meč u šest dana i ja sam zadovoljan pristupom igrača. Na početku smo bili u nekom grču i falilo je koincentracije. Uz malo veću rotaciju bilo bi to mnogo bolje.

U narednom kolu tim iz Železnika će gostovati u Splitu, a Primorska će dočekati Cedevita Olimpiju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike