Rođendansko slavlje: Pobeda Barselone poklon za Jasikevičijusa

05.03.2021

22:37 >> 22:42

0

Autor: M. R.

Baskonija je poražena u 28. kolu Evrolige - 71:57

Rođendansko slavlje: Pobeda Barselone poklon za Jasikevičijusa
Copyright MN Press

Barselona je prvi tim ove sezone u Evroligi koji je stigao do 20. pobede. Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa dobro čuva lidersku poziciju i ne želi da je prepusti pratiocima. Večeras je Barselona bila bolja u španskom derbiju protiv Baskonije71:57 (25:4, 8:22, 17:19, 21:12). Ovaj trijumf je bio rođendanski poklon za trenera, koji je danas oduvao 45 svećica.

Pročitajte još

U toku dana je saigrače na treningu posetio legendarni centar Pau Gasol, koji bi čim bude spreman trebalo samo da ojača već jaku ekspediciju Jasikevičijusa. A onda su uveče momci samo još jednom dokazali kvalitet koji poseduju. Silu su demonstirali već u prvoj četvrtini, tokom koje su rivalu dozvolili samo četiri poena. Na semaforu je posle deset minuta igre stajalo – 25:4. Uspela je Baksonija da se vrati u meč i spreči katastrofu, koja je mogla da se desi. Posle druge i treće deonice razlika je bila jednocifrena, a onda je Barsa u poslednjoj četvrtini ponovo uspela da se odlepi.

Nikola Mirotić je bio najbolji sa dabl-dabl učinkom od 18 poena i deset skokova. Kori Higins je zabeležio 13 poena i četiri asistencije. Na drugoj strani najefikasniji je bio Jusufa Fal sa 12 poena i tri skoka.

Barselona je prva na tabeli sa učinkom 20-8, dok je Baskonija deseta sa istim brojem pobeda i poraza 14-14. Sledeća prepreka za Jasikevičijusov tim je Real Madrid, a ekipa Duška Ivanovića će u narednom kolu igrati sa Bajernom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike