Mijailović poručio svim partizanovcima: Budite ponosni jer je ovo i dalje onaj klub koji je osnovan 1945. godine.

14.12.2021

08:37

0

Autor: 24sedam

Prvi čovek Partizana pričao o vraćenim dugovima i novom projektu sa trenerom Obradovićem

Mijailović poručio svim partizanovcima: Budite ponosni jer je ovo i dalje onaj klub koji je osnovan 1945. godine.
ostoja mijailovic - Copyright Foto:24sedam/Katarina Mihajlović

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović izjavio je da će njegova uprava stati iza ovog projekta koji je letos započet vraćanjem na klupu trofejnog Željka Obradovića i da se neće napuštati plan bez obzira na ishod akteulne sezone.

Mijailović je u intervjuu portalu Mocartsportu rekao da Obradović ima trogodišnji ugovor sa crno-belima i da taj podatak na najbolji način pokazuje strpljenje rukovodstva za, kako kaže, ""život koji dolazi".

- Mi smo to i očekivali. Devet puta osvojiti Evroligu sa različitim timovima u različitim uslovima, može da bude sve, ali ne i slučajnost. Kada je Željko došao, bilo je očekivano da pritisak bude takav, ali mislim da nije opravdan. Nemate nikakvu garanciju da će rezultati doći. Postoji faktor sreće, tu su i ambicije drugih klubova, postoji i zdravstveni bilten koji može da bude i loš. Postoje razne okolnosti koji mogu da dovedu do toga da rezultati ne dođu. Nadamo se, na osnovu sadašnjih rezultata i činjenice da imamo mladu ekipu, da će ti rezultati doći, ali javnost mora da zna da ti rezultati Željkovim dolaskom nisu zagarantovani. To niko ne može da garantuje. Kada pravite kuću, očekujete da imate krov nad glavom. Kada kupite auto, očekujete da se u njemu vozite. Kada platite letovanje očekujete da idete na odmor. A kada krenete da ulažete u košarkašku sezonu, niste sigurni šta ćete iz nje dobiti. Postoji mnogo nedefinisanih stvari koje mogu da se dogode - rekao je Mijailović i dodao:

- Nećemo da porušimo celu kuću ako rezultati ne dođu ove godine. Željko ima ugovor na tri godine, ovo je dugoročan projekat i nova uprava treba da razmišlja da u tom periodu ostvari ciljeve, a mi znamo koji su. Ako ove sezone ne dođu, a nadamo se da će doći, postoji i sledeća sezona i mi ćemo se boriti. U Srbiji je loše to što svi katastrofom i velikim neuspehom smatraju ako se ne osvoji sve, ako niste u svemu prvi, najbolji... Postoji život koji dolazi. Ne prestaje ako niste prvi. Po toj logici onaj ko nije prvi treba da nestane, da se ubije, ugasi... To je glupost. Ovo je sport, takmičenje, nikome rezultati nisu zagarantovani ni po jednom osnovu.

Prvi čovek kluba osvrnuo se i na dugove koje je njegova uprava morala da vrati igračima, bivšem treneru Dušku Vujoševiću, državi i drugim poveriocima.

- Prvo što smo uradili bilo je restrukturiranje dugova. Postojala su tri velika problema: dug prema banci koji se vukao više od decenije, dugovi ka bivšim igračima i trenerima su bili u tom trenutku 3.300.000 evra, na kraju i famozni poreski dug koji je danas jedini tu i možda je ponajveći problem. Klub je od mog dolaska isplatio potraživanja dugogodišnjem treneru Dušku Vujoševiću u visini od 400.000 evra i prema mnogobrojnim igračima. Takođe, rešili smo se obaveza prema banci od 1.500.000 evra, što ne sme niko da zaboravi narednih 20 godina, jer je to pretilo da klub odvede u stečaj. Kada sam došao, savetovano mi je da radimo UPPR jer je smatrano da nije bilo moguće da vratimo 7.000.000. To je bila možda i dobra namera ljudi, ali ja nisam želeo da uradim. Zbog javnosti, navijača, jer bi nas pratilo možda i narednih 50 godina. Navijači na to treba da budu ponosni jer je ovo i dalje onaj klub koji je osnovan 1945. godine. Nije imao promenu pravne forme, nikada nije bio u stečaju.

 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike