Radonjić na mukama pred duplo kolo Evrolige: Nova utakmica, problemi stari

13.12.2021

18:51

0

Pred Zvezdom su utakmice sa Barselonom i Bajernom iz Minhena

Radonjić na mukama pred duplo kolo Evrolige: Nova utakmica, problemi stari
dejan radonjić (1) - Copyright MN Press

Košarkaše Crvene zvezde tekuće nedelje očekuje duplo kolo Evrolige, a trener cvreno-belih, Dejan Radonjić, susreće se sa većim brojem povreda u sastavu, zbog čega pred utakmicu sa Barselonom, koja je na programu u utorak od 19 sati, još uvek ne zna na koga može da računa.

Podsetimo, Ognjen Kuzmić je izvrnuo skočni zglob protiv Olimpijakosa prošle sedmice, Ognjen Dobrić je imao problema sa temperaturom, dok je Marku Simonoviću stradao zglob u pobedi nad Krkom. Eron Vajt je i dalje neizvestan...

- Neizvesno je u kojem ćemo sastavu da odigramo utakmicu, a do početka utakmice nećemo znati na koga možemo da računamo. Zato se nadam da ćemo biti konkurentni protiv Barselone, uz veliku podršku sa tribina - rekao je Radonjić.

Kako god, evidentno je da u goste stiže trenutno najbolji tim Evrolige.

- Dolazi nam u goste lider na tabeli, tim koji je dosad pokazao da ima dosta razloga da dođe do trofeja u Evroligi. Ekipa sa mnogo kvaliteta i iskustva, u odličnoj formi. Svesni smo svega i znamo da nas čeka težak meč i veliki izazov -  ističe trener Zvezde i dodaje:

- Znamo da igramo protiv tima koji je najvišeg kvaliteta u Evropi, moramo da budemo spremni za čvrstu utakmicu, da odgovorimo na njihovu agresivnost i energiju. Moramo da budemo koncentrisani svih 40 minuta.

Plejmejker Crvene zvezde Nikola Ivanović navodi da se nada da će ekipa protiv Barse moći da zadrži nivo energije iz pobeda nad Olimpijakosom i Zenitom.

- Što se tiče nekih prethodnih utakmica u Evroligi, odigrali smo dobro u oba smera, uspeli smo da iskontrolišemo oba meča, pa se nadam da ćemo uspeti tako da odigramo i naredna dva meča. Barselona je realno favorit, na čelu je Evrolige. Za nas kao tim, ali i pojedince je ovo veliki izazov - rekao je Ivanović.

Ali, kako zaustaviti Barselonu?

- Mi analiziramo svakog protivnika, ali mi ipak gledamo prvo sebe, da nastavimo da radimo ono što smo i dosad radili. Od toga nećemo da odustajemo, pre svega od 40 minuta agresivne borbe, a onda i sportske tuče. Videćemo gde će nas to odvesti.

Prošle nedelje, crveno-beli su u Admiral Bet ABA ligi imali izuzetno napornu utakmicu u Novom Mestu, a ekipu Krke savladali su u samom finišu. Kako to utiče na Zvezdu pred nastupe u Evroligi?

- Iskreno, nismo zadovoljni načinom na koji smo odigrali taj meč. Definitivno smo izvukli pouke za neke naredne mečeve. Sada se već okrećemo narednom protivniku, a to je Barselona.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike