KRAJ: Partizanova drama sa srećnim krajem

30.11.2020

19:00 >> 18:17

0

Autor: Adam Štulić

Paklenih sedam dana za crno-bele počeli važnom pobedom

KRAJ: Partizanova drama sa srećnim krajem
Copyright MN Press

Paklenih sedam dana za košarkaše Partizana počeli su važnom pobedom.

U dramatičnoj završnici, crno-beli su u Beogradu savladali Uniks 89:86 i zadržali šanse da se domognu Top 16 faze Evrokupa.

Čega se trener Uniksa pribojava pred gostovanje Partizanu

U tim crno-belih se, posle višenedeljne pauze zbog povrede, vratio Vil Mozli, dok su duel s timom iz Kazanja propustili, pored Ognjena Jaramaza, i Erik Mika.

Partizan se sprema za paklenih sedam dana i gleda u povređene igrače

ČETVRTA ČETVRTINA

40′ – PENAL ZAVRŠNICA

Markus Pejdž ubacuje dve vezane trojke, Partizan vodi 84:80. Kenan poentira iz prodora, crno-beli imaju plus dva i napad, 60 sekundi pre kraja. Rašon Tomas je uhvatio ofanzivni skok posle promašene trojke Zagorca i poentirao je uz faul. Dodatno bacanje je promašio – 86:84. Kenan pogađa novu trojku. Mekintajer je promašio sa poludistance, ali se Rašon Tomas izborio za loptu i u nastavku akcije, Mekintajer zakucava, 9 sekundi pre kraja Partizan ima plus tri. Tajm aut Uniksa. Morgan je promašio jedno bacanje, drugo je pogodio. Tajm aut traži Filipovski, 7.9 sekundi pre kraja crno-beli vode 88:86. Pejdž ima dva bacanja. Polovično je precizan. Pobeda Partizana 89:86.

38′ – DRAMA

Mekintajer je ubacio još jedan flouter, za vođstvo Partizana 75:73, trener Uniksa traži tajm aut. Kenan pogađa trojku sa preko osam metara na isteku napada, Tomas gazi aut liniju. Uniks vodi 76:75 i ima napad u 37. minutu. Vajt je promašio trojku, a Tomas na drugoj strani ubacuje šut van linije 6.75. Braun, posle ofanzivnog skoka, poentira uz faul, dodatno bacanje je promašio, nerešeno je pred poslednja dva minuta utakmice 78:78.

36′ – NEREŠENO

Kenan pogađa dva bacanja, Dangubić je promašio šut za tri poena, a na drugoj strani Kenan ubacuje šut van linije 6.75. Zenit vodi 73:71. Mekintajer ubacuje flouter za izjednačenje – 73:73, 36. minut.

34′ – CRNO-BELI ODRŽAVAJU VOĐSTVO

Markus Pejdž pogađa trojku na isteku napada, crno-beli su na plus četiri, ali ne dugo, posle zakucavanja Morgana – 68:66, 33. minut. Pogrešio je Mekintajer, Smit u kontranapadu poentira za izjednačenje. Posle ofanzivnog skoka i asistencije Mozlija, Tomas poentira uz faul, pogađa i dodatno bacanje, crno-beli u 34. minutu vode 71:68.

32′ – UNIKS POVEO

Završni kvartal je počeo s dva ubačena bacanja Morgana, Uniks je na minus jedan – 63:62. Posle promašene trojke Dangubića, Braun poentira u reketu, Rusi prave seriju 9:0, koju poenima posle ofanzivnog skoka prekida Nikola Janković. Crno-beli u 32. minutu vode 65:64.

MN PRESS

30′ – KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Markus Pejdž pogađa veoma važnu trojku za crno-bele, a potom Morgan pravi faul u napadu. Nova trojka Pejdža, za najvećih plus osam crno-belih, 63:55, 30. minut. Kenan poentira uz faul, a potom pogađa i dodatno bacanje. Crno-beli su na izvođenju pod košem poklonili loptu gostima, koji lako poentiraju i prave seriju 5:0 za samo nekoliko sekundi. Na kraju treće deonice crno-beli vode 63:60.

28′ – DRŽI SE UNIKS

Propustili su crno-beli ponovo priliku da povećaju rezultatski plus posle promašaja Tomasa, a na drugoj strani Koljesnikov poentira iz prodora. Markus Pejdž ubacuje novu trojku, svoju treću iz četiri pokušaja, crno-beli vode 57:52 u 27. minutu. Koljesnikov je bio polovično precizan s linije penala, crno-beli su prokockali dva napada, pa Uniks posle poena Brauna prilazi na minus dva – 57:55, 28. minut.

26′ – PARTIZAN TROJKAMA ODBIJA NALETE GOSTIJU

Džamar Smit je pogodio svoju četvrtu trojku iz pet pokušaja, Uniks u 24. minutu vodi 50:48. Posle Dangubića, sada na trojku Rusa, trojkom odgovara Zagorac. Posle promašaja Voltersa, trojku pogađa Novica Veličković, crno-beli vode u 26. minutu 54:50.

23′ – DANGUBIĆ ČUVA VOĐSTVO PARTIZANA

Na trojku Smita, trojkom odgovara Dangubić, Partizan vodi 45:44 u 23. minutu. Ponovo je Mekintajer promašio šut u momentu kada su crno-beli imali priliku da uvećaju vođstvo, Vajt je to kaznio novom trojkom ruskog tima, koji vodi 47:45. Dangubić ponovo vraća trojku.

MN Press

21′ -POČELA TREĆA DEONICA

Treći kvartal je otvoren poenima Zagorca i Brauna. Crno-beli su imali priliku, pre koša Uniksa da povećaju tri poena prednosti, ali je Mekintajer promašio šut.

20′ – POLUVREME

Na kraju prvog poluvremena Partizan vodi 40:39.

19′ – ZENIT TROJKAMA ODRŽAVA PRIKLJUČAK

Koljesnikov još jednom pogađa trojku za Uniks na isteku napada, Janković poentira u reketu, kao i Smit na drugoj strani. Zenit na isteku 18. minuta vodi 39:38. Novi poeni Jankovića na ziceru.

17′ – CRNO-BELI PREUZIMAJU INICIJATIVU

Prokockali su crno-beli dva napada na plus jedan, pa je Koljenikov poenima s poludistance vratio Uniksu minimalni plus. Mekintajer pogađa trojku, Partizan vodi 36:34, 17. minut.

MN Press

15′ – PREOKRET PARTIZANA

Pejdž pogađa novu trojku, a posle promašena dva napada Rusa uzastopno, Zagorac poentira na obruču, Partizan je na minus jedan – 32:31, 15. minut. Posle dobre odbrane crno-belih, Zagorac u kontranapadu zakucava i donosi crno-belima vođstvo.

13′ – UNIKS DRŽI PLUS ŠEST

Uzinski, na isteku napada, ubacuje šestu trojku Uniksa iz osam pokušaja u dosadašnjem toku meča, i čuva Rusima plus šest – 32:26, 13. minut.

11′ – TROJKE NA OTVARANJU DRUGE DEONICE

Pejdž ubačenom trojkom otvara drugu deonicu, ali Vajt odmah uzvraća na isti način. Trifunović ubacuje svoju prvu trojku, Zenit vodi 29:26, u 11. minutu.

MN Press

10′ -KRAJ PRVE ČETVRTINE

Braun poentira s poludistance, Zenit pravi seriju 5:0 u završnici prve deonice, Filipovski traži minut odmora, Rusi vode 24:17. Mozli je zakucavanjem popravio promašaj Tomasa, a potom je pogodio jedno od dva slobodna bacanja – 24:20, 30 sekundi pre kraja prve četvrtine. Poenima Brauna i promašenom otvorenom trojkom Gordića završena je prva deonica, Zenit vodi 26:20.

9′ – ZENIT ČUVA PREDNOST

Imali su crno-beli priliku da dođu do vođstva u 8. minutu, ali je Pejdž promašio trojku. Na drugoj strani Voltes pogađa jedno od dva slobodna bacanja. Uniks vodi 20:17. Gordić je promašio s poludistance, na drugoj strani sa iste udaljenosti je poentirao Vajt.

7′ – MOZLI VRAĆA CRNO-BELE

Dangubić, Mekintajer i Mozli (blokada, pa poeni posle ofanzivnog skoka) kreiraju brzih 6:0 crno-belih, koji u 7. minutu prilaze na 16:14. Na trojku Smita, trojkom je odgovorio Zagorac.

MN Press

5′ – RUSI TROJKAMA BEŽE PARTIZANU

Mekintajer poentira s poludistance i smanjuje prednost gostiju – 10:8, 4. minut. Morgan je poentirao uz faul Jankovića, pogodio je i dodatno bacanje. Posle faula u napadu Veličkovića, Smit ubacuje trojku, Uniks ima, dosad najvećih, plus osam – 16:8, 5. minut.

3′ – UNIKS BOLJE OTVORIO UTAKMICU

Dangubić je poentirao sa poludistance. Na zakucavanje Morgana, poenima na drugi obruč odgovara Veličković. Uzinski ubacuje prvu trojku na meču, Uniks vodi 7:3 u 3. minutu. Na poene Mekintajera iz prodora, trojkom na drugoj stranje je odgovorio Kenan – 10:6.

1′ – POČEO MEČ

Crno-beli su meč počeli s petorkom Mekintajer, Dangubić, Zagorac, Veličković, Janković. Gosti postižu prve poene na meču, Morgan je dao koš u reketu crno-belih. Janković je promašio uvodni napad Partizana.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike