Ogromna počast Jelovcu stiže iz Grčke: AEK se odlučio na potez koji će mnoge rasplakati!

10.12.2021

16:05

0

Mladi srpski košarkaš preminuo je prošle nedelje

Ogromna počast Jelovcu stiže iz Grčke: AEK se odlučio na potez koji će mnoge rasplakati!
jelovac - Copyright MN Press

Grčki košarkaški klub AEK, odlučio je da povuče dres Stevana Jelovca, sa brojem 13 koji je nedavno preminuo.

AEK je odlučio da Jelovac ne ostane zaboravljen, pošto će njegovo ime stalno krasiti svodove dvorane. Dres će biti povučen 14. decembra uoči utakmice AEK i Sombateljija.

- Naš brat Stevan“ je otputovao „u komšiluk anđela, ali će zauvek biti u našim srcima. Njegov oblik i njegov osmeh zauvek će ostati u našim mislima da nas inspirišu, podsećaju, vode. .

Stevan, naš anđeo, „nikada neće otići“ iz hale Ano Liosije. Ostaće ovde, na poseban način, da nas prati u vekove vekova... - navodi se u sapštenju kluba.

Srpski košarkaš je doživeo moždani udar 14. novembra na treningu svog tima i tada je krenula borba za njegov život. Na zahtev porodice, prebačen je u Srbiju, a lečenje nažalost nije bilo uspešno, te je preminuo u svom rodnom Novom Sadu 5. decembra.

Tokom karijere igrao je još za Megu, Crvenu zvezdu, Antaliju, Kazertu, Lijetuvos Ritas, Saragosu, Nižnji, Bamberg, Gazijantep, a u AEK je stigao iz Japana.

Bio je reprezentativac Srbije, za koju je debitovao kada je imao 28 godina i pomogao nacionalnom timu da se plasira na Svetsko prvenstvo 2019. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike