Valensija ubedljiva, Fener ponovo poražen

17.11.2020

23:24

0

Autor: M. R.

Španski tim bolji od Panatinaikosa, a Turci izgubili od Baskonije

Valensija ubedljiva, Fener ponovo poražen
Copyright MN Press

Himki je ostvario pobedu protiv Zenita u gostima – 83:88, Baskonija je ubedljiv poraz nanela Fenerbahčeu – 86:68, a Valensija je kod kuće slavila protiv Panatinaikosa – 95:83.

Tim selektora naše reprezentacije Igora  Kokoškova je posle katastrofe protiv Barselone, doživeo još jedan težak poraz od španske Baskonije pa sada ima skor od četiri pobede i pet neuspeha. Već 20. novembra ih čeka još jedan jak tim iz ACB lige – Real Madrid.

Baskoniju je do trećeg trijumfa (3-4) ove sezone predvodio Alek Piters sa 25 poena i sedam skokova. Kod Fenera, kome veoma nedostaje povređeni De Kolo, bolji od ostalih bio je Jan Veseli sa 15 poena.

Pročitajte još – Kokoškov za 24sedam: Za nas se i u „balonu“ u Finskoj igra veliko takmičenje

Himki je protiv Zenita stigao tek do drugog trijumfa ove sezone (2-6). Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Aleksej Šved sa 24 poena. Pratio ga je Erik Mekalum sa 19. U poraženom timu najbolji je bio bivši igrač Crvene zvezde Bili Beron sa 24 poena za 22 minuta (10-6 za tri).

Himki 19. novembra u 10. kolu Evrolige igra na svom terenu protiv Efesa, a košarkaši Zenita (3-2) dan kasnije gostuju Albi u Berlinu.

Valensija je na domaćem terenu slavila protiv Panatinaikosa i sada ima skor 5-3. Grčki tim je na učinku od dve pobede i pet poraza. Do trijumfa je španski klub predvodio Klemen Prepelič sa 18 poena (5-4 za tri). Nikola Kalinić je upisao četiri, a Vanja Marinković nije igrao jer se oporavlja od operacije ramena i čeka ga duža pauza.

Za Panatinaikos je najviše poena postigao Mek Šelvin – 15. Srpski košarkaš Nemanja Nedović je upisao pet poena (5-1 za tri) i tri asistencije.

U narednom kolu Valensija se sastaje sa Makabijem 20. novembra, a PAO dan ranije gostuje Baskoniji.

Preostale utakmice koje su odigrane večeras:

Anadolu Efes – Bajern 71:74

Žalgiris – CSKA 78:87

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike