Kada počinje NBA, kako će se igrati i da li će se to odraziti na šanse "orlova" da se kvalifikuju za OI

18.11.2020

08:18

0

Autor: D. B.

Iz najbolje košarkaške lige na svetu stigla potvrda zvaničnih sistema takmičenja i tačni datumi povratka na teren

Kada počinje NBA, kako će se igrati i da li će se to odraziti na šanse "orlova" da se kvalifikuju za OI
Copyright MN Press

NBA liga saopštila je jasnu strukturu i format sezona 2020-21. Ligaški deo će se igrati iz dve “ture”. Prva će trajati od 22. decembra do 4. marta, a raspored će biti objavljen u vreme početka trening kampova (1. decembar).

Poznato je da će svi timovi u ligaškom delu igrati 72 utakmice, od čega će protiv rivala iz konferencija po tri meča (42 utakmice), dok će protiv svakog tima iz druge konferencije odigrati po dva meča (ukupno 30).

Pročitajte još: Šta Bogdanovića očekuje u Milvokiju

Pauza za Ol star vikend biće od 5. do 10. marta. Dan kasnije počinje drugi deo ligaškog dela sezone koji će trajati do 16. maja. Pre početka plej-ofa igraće se i “plej-in” turnir (18-21. maj). Na njemu će se nadmetati sedmi i osmi timovi iz konferencija koji će imati dve šanse da se plasiraju u doigravanje, kao i deveto i desetoplasirai koji će imati jednu šansu da se nađu u plej-ofu. Pobednik duela sedmog i osmog u konferenciji ide direktno u plej-of, dok će poraženi igrati još jedan meč protiv pobednika utakmice između devetog i desetog na tabeli Konferencije.

NBA finale će trajati najduže do 22. jula. Podsetimo košakraški turnir na OI počinje 23. jula, dok kvalifikacije za OI biti održane od 29. juna do 4. jula. Srbija bi trebalo da bude domaćin jednog od tih turnira, a rivali “orlovima” biće Dominikanska republika i Novi Zeland u grupnoj fazi, dok će se u drugoj grupi nadmetati Portorilo, Italija i Senegal. Vizu za OI izvadiće samo pobednik.

Pročitajte još: U noći između srede i četvrtka je NBA draft, kakave šanse imaju srpski košarkaši

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike