Radičević zablistao u velikoj pobedi Lijetkabelisa, kojoj se obradovao i Partizan

08.12.2021

19:21

0

Autor: 24sedam

Litvanski tim savladao Huventud, Trento ispustio pobedu u Kubanju

Radičević zablistao u velikoj pobedi Lijetkabelisa, kojoj se obradovao i Partizan
20211117npRadicevic1 - Copyright MN Press

Dok su košarkaši Partizana vršili poslednje pripreme za izlazak na parket dvorane Metropilitana, s kojim se večeras sastaju u 6. kolu Evrokupa, osluškivali su rezultate sa prva dva meča grupe A, u kojima su igrali njihovi najveći rivali za prvo mesto na kraju grupne faze takmičenja.

Vesti su bile polovično lepe. Trento je ispustio ogromnih 13 poena prednosti u poslednjih šest minuta na gostovanju protiv Lokomotive, dok se „srpski“ Lijetkabelis potrudio da obraduje i crno-bele, savladavši na svom terenu Hunvetud.

Lokomotiva je bila izgubljena protiv italijanskog tima, koji je nestvarnim napadačkim rešenjima u drugoj polovini završne deonice „dao veštačko disanje“ favorizovanom rivalu i otvorio mu vrata izuzetno važne pobede - 97:95 (23:25, 21:23, 22:26).

Trento je vodio većim delom meča. Dvocifrenu prednost je stekao već u finišu druge deonice, uspešno odbijajući sve napade Rusa da im ugroze sigurnu prednost. I kada je delovalo da su stvari za Lokomotivu izgubljene, gosti su brzopletim šutevima za tri poena omogućili timu iz Kubanja još jednu šansu da dođe do pobede. Iskusni košarkaši ruskog tima su taj poklon oberuče prihvatili i u završnih šest minuta uspeli da prestignu velikih 86:73, koliko je imao Trento.

Motli je sa 33 poena i 11 skokova bio najzaslužniji za trijumf Lokomotive, Mekulom mu je bio sjajna podrška sa 29 poena i 13 asistencija, dok su gosti imali čak pet košarkaša sa dvocifrenim košgeterskim učinkom (Saunders  i Bredford po 18, Flakadori 17, Mecanote 16, Kerolajn 13, 10 sk).

Lijetkabelis je u Litvaniji napravio jedno od najvećih iznenađenja dosadašnjeg takmičenja u Evrokupu, savladavši Huventud 87:77 (20:13, 21:24, 20:12, 26:28).

Izabranici Nenada Čanka vodili su više od 35 minuta, a jedan od junaka velike pobede bio je Orelik, koji je sa osam vezanih poena (dve trojke) definitivno slomio otpor favorizovanih Španaca sredinom četvrte četvrtine (75:57).

Sjajan meč odigrao je i Nikola Radičević (12 p, 9 as), a najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kalaicakis sa 16 poena. Kod gostiju, efikasniji od ostalih bili su Ribas sa 15, te Pol i Vives sa po 11 poena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike