Direktor AdmiralBet KLS „U obruču“: Pomoć države znatno uticala na povećanje kvaliteta lige

06.12.2021

20:53

0

Grujin je pred start nove sezone izabran na novu funkciju, a imao je veliku podršku klubova

Direktor AdmiralBet KLS „U obruču“: Pomoć države znatno uticala na povećanje kvaliteta lige
Aleksandar Grujin - Copyright Printscreen/Arena sport

Novi direktor AdmiralBet KLS Aleksandar Grujin bio je gost emisije TV Arena sport ''U obruču''.

Grujin je pred start nove sezone izabran na novu funkciju, a imao je veliku podršku klubova. 

- Moj izbor je došao potpuno spontano. Na kraju prethodne sezone mnogi klubovi su me zvali i izrazili želju da se nađem na tom mestu kako bi uneli nešto novo. Prihvatio sam novi izazov i nove zadatke i očekivanja su da ćemo kroz narednih nekoliko godina ostvariti sve ono što smo zacrtali.

Ove sezone je dobra poseta na mečevima i ljudi sve više komentarišu utakmice. Utisak je da se vratilo interesovanje za ligu.

- AdmiralBet Košarkaška liga Srbije je ove sezone daleko popularnija u odnosu na prethodnu. Hale bi bile i punije, međutim mi kao liga insistiramo da popunjenost bude do 30%, što je u skladu sa odlukama Vlade Republike Srbije. Liga je kvalitetnija u odnosu na prethodnih nekoliko godina, pomoć države je znatno uticala da se kvalitet podigne i to donosi rezultat. Dolaskom naslovnog sponzora obaveze klubova su u jednom delu smanjene, što nije malo u ovom momentu.

Grujin se tokom karijere bavio finansijama i marketingom i čini se da su ova dva vrlo bitna parametra podignuta na viši nivo kada je reč o KLS.

- Liga je finansijski izuzetno stabilna i moram da pohvalim prethodnog direktora koji je vodio računa o finansijama na jedan izuzetan način i trudiću se da nastavim taj trend. Želimo da uvedemo nove sponzore i ljude koji su spremni da pomognu finansiranje AdmiralBet KLS. Potpisali smo ugovor o naslovnom sponzoru do 2025. godine, a u narednih mesec dana očekuje nas i ugovor o prodaji TV prava koji će sigurno biti bolji i veći u odnosu na prethodne godine - rekao je Grujin. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Arena sport

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike