Kakvo pojačanje za Cedevita Olimpiju! Gledaćemo NBA plejmejkera u AdmiralBet ABA ligi!

01.12.2021

16:03

0

Dugo su tražili kreatora igre i konačno ga pronašli

Kakvo pojačanje za Cedevita Olimpiju! Gledaćemo NBA plejmejkera u AdmiralBet ABA ligi!
profimedia-0611095757 - Copyright Profimedia

Cedevita Olimpija je iskoristila reprezentativnu pauzu da dovede vrlo zvučno pojačanje. U Ljubljanu dolazi plejmejker sa velikim NBA iskustvom, Kevin “Jogi” Ferel! 

Ovaj 29-godišnji igrač visok je 183 centimetra, a ugovor je potpisao do kraja sezone AdmiralBet ABA lige. U NBA je ušao 2016. U prvoj sezoni je postao član drugog “ruki” tima sezone. Posle je igrao za Dalas, Sakramento, Klivlend i Kliperse, da bi letos odlučio da se oproba u Evropi. 

Izbor je pao na grčkog i evropskog velikana Panatinaikos, ali se tamo nije pronašao. Odigrao je samo pet utakmica, sa prosekom od 1,6 poena, 1,8 asistencija i jednim skokom. Najjače oružje mu je šut.  

 

 

- Radujemo se što je Jogi Ferel potpisao ugovor za nas. Dugo smo tražili plejmejkera. Na tržištu ima vrlo malo opcija, a Jogi nam je odmah zapao  za oko - rekao je trener Jurica Golemac, pa nastavio:

- Dugo smo razgovarali, ali na kraju smo se dogovorili da dođe u Ljubljanu i pomogne nama, ali i sebi. Sigurni smo da smo doveli kvalitetnog plejmejkera, bez mnogo iskustva u Evropi, ali sa dobrom karijerom u NBA. Definitivno će mu trebati vremena da upozna tim. Karakter mu je pobednički, voli da igra odbranu i da pobeđuje. Siguran sam da će mu trebati manje vremena da se prilagodi nego što neki misle. Naglašavam, vrlo smo radosni što je završio u Cedevita Olimpiji. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike