Dangubić je kapiten jer Obradović tako kaže: Večeras je tako, nemam pojma za dalje

17.11.2021

21:45

0

Svi su se pitali šta se dešava, trener Partizana je donekle objasnio

Dangubić je kapiten jer Obradović tako kaže: Večeras je tako, nemam pojma za dalje
20211106npObradovicZ02 - Copyright MN Press

Svi navijači Partizana, ali i ljubitelji košarke primetili su da je večeras Nemanja Dangubić bio kapiten Partizana u utakmici Evrokupa protiv Lijetkabelisa, iako je dosadašnji kapiten Rade Zagorac bio u protokolu, baš kao i njegov zamenik Uroš Trifunović.

Trener Željko Obradović imao je spreman odgovor na pitanje "Šta se desilo?"

- Ništa specijalno, moja odluka, kao sve što se dešava ovde u ovom timu. Moja odluka je da je Nemanja Dangubić večeras kapiten.

Da li je to samo za ovu utakmicu?

- Nemam pojma. Razmislićemo, sačekaćemo.

Nisu igrali ni Uroš Trifunović, ni Rodions Kuruc – da li je u pitanju njihovo zdravlje ili je to vaša odluka?

- Samo moja odluka, niko drugi ne može da donosi odluke za ovaj tim osim mene. Nisu samo njih dvojica, nisu igrali ni Zagorac ni Dušan Miletić. Dakle, četvorica nisu igrali, samo sam osmoricu koristio. Sve je to nešto što je normalno jer ja sa njima živim 24 sedam i radim. Donosim odluke koje su isključivo u interesu tima. Mislim da je ovih osam igrača večeras po onome što rade na treninzima i kako se ponašaju i kakvu želju imaju, treb da budu tim koji će da iznese večeras utakmicu. To ne treba da znači da u sledećim utakmicama oni koji nisu igrali večeras neće. Svako od njih je važan i da treba da doprinosi timu, bez obzira koliko igrao. Ali, svako treba da zna da onaj ko nosi dres Partizana treba da zna da u svakom trenutku mora da zna da treba da pruži maksimum, bilo da igra pet sekundi ili 39 minuta i 55 sekundi. To je jedini kriterijum.

Komentar utakmice bio je vrlo sažet i jasan: Nudili su se, Partizan nije znao da uzme.

- Osećaj je da smo igrali neke minute vrlo, vrlo dobro, lako smo poveli po 10 razlike, ali smo im još lakše davali priliku da se vrate. Cela utakmica je bila gore-dole. Oni su nam se nudili, ali mi nismo znali da uzmemo. Insistiram na koncentraciji, a moji igrači ponekad ne razumeju kako treba da se igra odbrana. Važna pobeda, čestitam igračima i hvala svima koji su došli da nas podrže.

Mladi Balša Koprivica i Gregor Glas su bili dobri večeras?

Oni su mladi momci, njihova želja za napretkom i način na koji rade i treniraju dovela je do toga da su zaslužili šansu. Ako ovako nastave, oni će sigurno nastaviti da napreduju i postaće važniji timu. Koprivica nije samo večeras dobro igrao, on je došao dotle da je sposoban i da lupi rampu i da pomogne timu. Glas je pokazao da ima hrabrost, da se diže.

Da li ste odustali od dovođenja "petice"?

- Da bismo odustali, morali bismo da imamo plan za to prvo. To je bila tema koja je bila više van mene, to govorim i navijačima kad me sretnu i kad me pitaju. Kad bih imao peticu koja može da promeni nešto ovde... Da li treba da dovedemo nekog tek tako, ko će da smanji minutažu Balši? Ne želim to da radim, ja imam apsolutno poverenje u Balšu. Ja nikad nisam radio tako da potpisujem samo radi potpisivanja. Ta priča o budžetima i parama – bože me sačuvaj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike