Realov trener upozorava pred Zvezdino gostovanje: Oni su nas već dobili u Madridu

17.11.2021 | 15:43

Autor: Dejan Petković

Pablo Laso traži od svojih igrača da naozbiljnije shvate meč sa crveno-belima

Copyright MN Press

Strateg košarkaša Real Madrida Pablo Laso pred sutrašnju utakmicu sa Crvenom zvezdom na domaćem parketu podseća svoje navijače da su crveno-beli umeli u prošlosti da pobede u "Vicink centru" , čime sugeriše da tim Dejana Radonjića ne treba posmatrati kroz prizmu ubedljivog poraza od Baskonije.

- Igramo protiv ekipe koja se pokazuje kao veoma konkurentna u Evroligi. U nedelji sa dva meča u Evrolige morate brzo da pređete na drugu utakmicu. Ako dolazite nakon poraza, morate ga preokrenuti i promeniti fokus. Ako ste pobedili u prvom, važno je da zadržite zamah. Crvena zvezda ima zahtevan raspored, baš kao i mi i biće veoma važno da brzo uđemo u utakmicu. Moramo da budemo spremni za meč i da ga ozbiljno odigramo - rekao je Laso.

Trener Reala veruje da će Zvezda ići na pobedu, znajući, verovatno, da su pod Dejanom Radonjićem crveno-beli uvek maksimalno motivisani na španskom tlu:

- Znamo da obe strane nisu u najboljem stanju sa fizičkog aspekta, jer oba tima imaju povređene igrače. Moramo da prihvatimo takvu situaciju, siguran sam da će oni ići na pobedu. Izgubili smo utakmicu protiv njih u Madridu, moramo da budemo uključeni ispočetka.

Laso ima skeniranu celu ekipu Crvene zvezde:

- Imaju veoma dobro pokrivenu bekovsku poziciju sa Voltersom, koji ima sjajnu sezonu, uz Ivanovića i Markovića. Zatim, imaju gomilu spoljnih igrača sa Dobrićem, Davidovcem i Lazićem koji mogu da igraju na različitim pozicijama, sa "pick&roll", a Simonović kao lažna četvorka.

Glavna opasnost biće im Nikola Kalinić.

- Imaju i ono što im Kalinić stvara, on je veoma važan igrač. Sa Mitrovićem i Kuzmićem iznutra, i sa Cirbesom u rotaciji, oni su solidna ekipa. Moramo da ih poštujemo kao tim i njihovi brojevi u Evroligi. pokazuju da su veoma konkurentni.

BONUS VIDEO:

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2021/11/01/64c4e9aeb45738d81958cb74/uhd/64c4e9aeb45738d81958cb74.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9aeb45738d81958cb74",poster:"https://video.24sedam.rs/storage/images/1761-768-thumb-thumb-thumb.png",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam