FMP prevazišao sva očekivanja, ali ne želi da stane: Trener se jako raduje duelu sa Megom

23.10.2021

14:12

0

Autor: 24sedam

Na redu je "mali" beogradski derbi, koji otvara dan

FMP prevazišao sva očekivanja, ali ne želi da stane: Trener se jako raduje duelu sa Megom
20211017ivFmpMornar11 - Copyright MN Press

Košarkaši FMP-a iza sebe imaju fantastičan period i partije kakve je malo ko očekivao. Posle četiri kola u AdmiralBet ABA ligi, "panteri" imaju skor 3/1, uprkos teškom rasporedu.

FMP sada ide u goste Megi. Prošlog vikenda je kod kuće pobedio Mornar, a kolo pre toga Cedevita Olimpiju.

Trener Nenad Stefanović izuzetno poštuje rivala.

- Čeka nas duel sa ekipom koja pod vođstvom Vlade Jovanovića već drugu godinu igra sjajnu košarku. Imaju jasno definisane uloge i jasnu ideju kako tim treba da igra. Tačno znaju šta žele da urade na terenu, koga napadaju i ofanzivno i defanzivno. Čak i na nivou ove lige imaju izvanrednu atletiku. Nije uopšte lako igrati protiv njih. U utakmici sa Studentskim Centrom su pokazali na najbolji način koliko umeju da budu nezgodni, a mislim da su i u ostalim utakmicama igrali jako dobro i da im je nedostajalo malo sreće da skor koji imaju bude minimum za jednu pobedu bolji, ako ne i za dve.

A šta su zadaci njegovih igrača?

- Moramo svakako da budemo koncentrisani u osnovnim košarkaškim elementima, koji su nama važni, a to su defanzivna tranzicija, pik en rol odbrana i kontrola skoka. Moramo to da uradimo ako uopšte želimo da imamo šansu da dobijemo utakmicu. Radujemo se ovom susretu, duelu dve ekipe koje imaju po nekoliko mladih srpskih igrača i nadam se da će svi imati lepu sliku sa nedeljne utakmice pa neka pobedi bolji.

Prvotimac FMP-a Brajs Džons je u izvrsnoj formi. Praktično diriguje igrom Pantera i produžena je ruka trenera Stefanovića. Džons je otkrio koji su recepti za dobar rezultat na gostovanju Megi:

- Očekujem od nas da u odbrani odigramo čvrsto i da kontrolišemo skok koliko god je to moguće. Mislim da je kontrola skoka na ovoj utakmici jedan od ključeva pobede. Želimo da igramo kao tim, jedan za drugog i da se zabavimo na terenu. Ukoliko uradimo sve navedeno mislim da imamo dobru šansu da pobedimo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike