U Megi oprezni pred Čačak: Borac je pokazao kolike su mu ambicije, moramo prazne minute svesti na minumum

16.10.2021

13:55

0

Autor: 24sedam

Sprema se opasan meč u Čačku

U Megi oprezni pred Čačak: Borac je pokazao kolike su mu ambicije, moramo prazne minute svesti na minumum
Copyright ABA liga/Mega Basket/Dragana Stjepanović

Mega je odigrala tri utakmice ove sezone u AdmiralBet ABA ligi, od čega su dve rešene u produžetku i sada ima skor od dve pobede. Borac je posle početna dva poraza napravio podvig i pobedio Mornar u Baru, tako da sada obe ekipe u mali srpski derbi ulaze u dobrom raspoloženju.

Borac je najavio veliku borbu, a trener Mege Vladimir Jovanović je pred gostovanje u Čačku pozvao na koncentraciju.

Pre svega, mislim da je Borac u prelaznom roku pokazao da su njihove ambicije znatno više nego prethodne sezone, gde su dovođenjem iskusnih igrača i internacionalaca sa iskustvom igranja ABA lige i evropskih takmičenja, istakli želju da naprave bolji plasman u odnosu na prošlu sezonu. U prva tri kola su, bez obzira na rezultat, pokazali visok nivo napadačke igre, sa većinom igrača koji su sposobni da trojkama kazne protivnika. Takođe su i velika pretnja na ofanzivnom skoku. Na nama je da pokušamo da ih zaustavimo u tim elementima u kojima su i više nego dobri.

Što se tiče njegove ekipe:

- Utakmica će dosta zavisiti od naše koncentracije koja bi trebala da bude 40 minuta u izvršavanju radnih zadataka, među kojima je i zatvaranje tog njihovog skoka u napadu. Zbog našeg neiskustva i mladosti, kao što se to pokazalo u prethodnim utakmicama, ta naša koncentracija može da varira, pa se dobri minuti i prazna igra smenjuju veoma brzo. Naš cilj je da pokušamo da taj fokus na stvari koje smo ocenili kao krucijalne za utakmicu, držimo što je moguće duže, a da te prazne minute svedemo na minimum - izjavio je trener Mege.

Mega Basket i Borac su se do sada sastali dva puta u regionalnom takmičenju a Mega je u obe utakmice slavila. U poslednjem susretu ove dve ekipe u 19. kolu prošle sezone, Mega je na domaćem terenu slavila sa 86:84.

Trenutno ubedljivo prvi asistent regionalnog takmičenja i plejmejker Mege Dejšon "Skuči" Smit je pred utakmicu u Čačku izjavio da je potrebno da njegova ekipa bude fokusirana kako bi došla do pobede:

Liga je ove godine izuzetno jaka, posebno su teška gostovanja. Borac je pokazao dobre igre na početku sezone, pobedili su Mornar na gostovanju i bili blizu pobede protiv Igokee. Potrebno je da zadržimo momentum i budemo fokusirani kako bismo došli do pobede - izjavio je Smit.

Utakmica Borac – Mega Basket igra se u nedelju 17. oktobra od 18 časova u Dvorani Borca u Čačku uz direktan prenos na TV Arena sport.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike